You are currently viewing Kooperáció: Az ingatlaniroda-vezető és az Etikus Ingatlanos

Kooperáció: Az ingatlaniroda-vezető és az Etikus Ingatlanos

Ingatlanosként és ügyfélként egyre nagyobb szükség van az Etikus Ingatlanosokra. Nézzük most, hogy mint ingatlaniroda-vezető milyen előnyöd származik belőle, ha dolgozóid az Etikus Ingatlanos égisze alá is tartoznak.

Előző cikkeinkben beszéltünk róla, hogy miért van szükség az Etikus Ingatlanosokra, és arról is, hogy miért éri meg az ingatlanközvetítőknek a Védjegy alá tartozni.

Most egy olyan témát boncolgatnánk, amin talán eddig még el sem gondolkodtunk: miért is jó az az ingatlaniroda-vezetőnek, ha kollégáik, dolgozóik Etikus Ingatlanos minősítéssel is rendelkeznek?

Miért is jó ez az ingatlaniroda-vezetőnek?

Egy irodának, csak úgy, mint a magánszemélyeknek elemi érdeke, hogy a megbízhatóságot, ami megkülönbözteti és kiemeli a tömegből, kifelé is kommunikálja. Mutassa, hogy ez a cég, az ő cége más, mint a többi. Ez nyilvánvalóan valamennyire minden szakmára igaz, de az ingatlanközvetítőknek manapság úgy van erre szüksége, mint egy falat kenyérre.

Irodavezetőként büszkék lehetünk arra, hogy teszünk a szakmáért. Az összefogásban látjuk az erőt. Ha mindenki korrekt és etikus, akkor a lakosság is egyre nagyobb bizalommal tekint ránk.

És milyen eszköz áll ehhez a rendelkezésére? Természetesen lehet élni különféle marketingeszközökkel, ám ezeknek hátránya, hogy az is élhet vele, akinek esetleg nem kéne – és ez az ügyfél számára csak az adás-vétel végén, az az túl későn derül ki.

Az Etikus Ingatlanos Védjegy viszont egy objektív, államilag tanúsított védjegy. Az Etikus Ingatlanos nem egy céges brand, nem célja ingatlanközvetítőket „elcsábítani”.

A cél közös.

A cél az, hogy megteremtsük az egyén felé a bizalmat, hogy kérdés nélkül forduljanak és fordulhassanak azon szakemberekhez, akik a tanúsító védjegy szabályzatának mindenben megfelelnek.

Mik lehetnek egy ingatlaniroda-vezető félelmei, ami miatt ódzkodhat az Etikus Ingatlanos Védjegyet bemutatni a dolgozóinak?

A tapasztalat az, hogy leginkább a dolgozó különválásától, önállósodásától tartanak a vezetők. Azonban ez közel sem megalapozott félelem, hiszen mást nyújt a céges brand, és teljesen más nyújt az Etikus Ingatlanos tanúsító védjegy. Ez utóbbit a cég nem kaphatja meg, hiszen egyéni kompetencia, de a cég egyénekből áll!

Minél többen mondhatják magukénak az Etikus Ingatlanos címet, az irodavezető cége annál megbízhatóbb, annál etikusabb – és a vezető egyre büszkébb lehet dolgozóira!

Az Etikus Ingatlanos az irodáknak nem ellensége, hanem támogatója.

Dolgozzunk együtt a közös célért, egy etikus, szakértő, megbízható ingatlanközvetítőkből álló szakmáért.

Vélemény, hozzászólás?

18 + hat =