You are currently viewing Miért éri meg az ingatlanosoknak az Etikus Ingatlanos közösséghez tartozni?

Miért éri meg az ingatlanosoknak az Etikus Ingatlanos közösséghez tartozni?

Előző cikkeinkben áttekintettük, hogy miért is van szükség általánosságban véve az Etikus Ingatlanosokra. Most nézzük, hogy miért jó az ingatlanközvetítőnek, ha rendelkeznek Etikus Ingatlanos minősítéssel?

Az ingatlan értékesítése: bizalmi feladat

Az ingatlan értékesítése minden ember életében egy nagyobb kaliberű esemény, hiszen nem ritkán ez az, amiért egy életen át dolgoztunk, amibe hosszú évek során fektettük pénzünket, amit csinosítottunk, felújítottunk, amibe szívünket-lelkünket beletettük. Érthető tehát, hogy az ingatlan értékesítése, illetve az értékesítés idegen kézbe helyezése egy bizalmi, már-már intim dolog.

Sokan úgy döntenek, hogy önmaguk értékesítik, vagy keresnek ingatlant, ám sokan – joggal – úgy gondolják, hogy a háttérben zajló folyamatokat nem látják át teljes egészében, vagy egészen egyszerűen nincs idejük az ingatlan értékesítésével, annak millió apró-cseprő ügyével foglalkozni, és inkább hozzáértő szakemberre bízzák az adás-vételt.

Itt jön képbe – remélhetőleg – az Etikus Ingatlanos.

Az „Igény az etikusságra – Miért van szükség az Etikus Ingatlanosokra? című cikkünkben már részletesen kitértünk arra, hogy miért is van szükség Etikus Ingatlanosokra, de most nézzük meg azt, hogy milyen előnye származik a közvetítőnek abból, ha az Etikus Ingatlanos közösséghez tartozik.

Miért éri meg az ingatlanosoknak az Etikus Ingatlanos közösséghez tartozni ?

Az első és legfontosabb, hogy Etikus Ingatlanosnak lenni egy megelőlegezett bizalmat jelent az ügyfél felé, hiszen ő már tudni fogja, hogy olyan ingatlanközvetítővel van dolga, aki

  • az etikusság mellett teszi le voksát,
  • aláveti magát az Etikus Ingatlanos szigorú követelményrendszerének, hiszen csak ezáltal szerezhet jogot arra, hogy Etikus Ingatlanos tanúsító védjegy használója lehessen.

Az Etikus Ingatlanos Védjegy értéket, minőséget képvisel.

Segíthet nyitni az ügyfelek egy olyan része felé, akik bizalmatlanul állnak az ingatlanközvetítőkhöz. Lehet, hogy az Etikus Ingatlanos Védjegy lesz pontosan az, ami átbillenti őket a mérleg másik oldalára, és így megváltozik az ingatlanosokról kialakult addigi negatív véleménye. Végeredményben ez lenne Közösségünk célja, hogy lépésről lépésre, ügyfélről ügyfélre változtassuk meg az ingatlanosok világát és megítélését.

Az Etikus Ingatlanos nem csak egy Védjegy, hanem egy aktív közösség.

Oktatásokon, zártkörű tudásmegosztó klubokon vehetünk részt olyan kollégákkal együtt, akik értékrendjükben azonosak velünk. Ezen túl más és más perspektívákkal ismerkedhetünk meg. Rengeteg tudást szívhatunk magunkba az Etikus Ingatlanos Etikai Bizottság tagjaival, ügyvédekkel, különböző területek szakembereivel eszmét cserélve. Okulhatunk egymás tapasztalataiból, példáiból, ezáltal folyamatos fejlődésre van lehetőség.

A védjegy egyfajta biztosíték az ingatlanközvetítőknek is. Bár nem ismerhetünk minden kollégát személyesen, a védjegyet látván mégis biztosak lehetünk benne, hogy elveinkben azonosak vagyunk, így az együttműködés gördülékenyebben, nyugodtabban zajlik.

Végül, de nem utolsó sorban a Védjegy reklámértékkel is bír.

Az etikusingatlanos.hu honlapon megtalálható minden ingatlanközvetítő névvel, fényképpel, bemutatkozással és elérhetőséggel, aki megfelelt a Védjegy követelményeinek, így az érdeklődő már itt válogathat az egyre bővülő létszámmal bíró Etikus Ingatlanosok közül. Ezen felül interjú is készül azokkal az ingatlanos kollégákkal, akik erre nyitottak, ezáltal még inkább megismerheti az ügyfél azt, akire a jövőben az ingatlan adás-vételét bízni szeretné.

A Tanúsító Védjegy tehát átláthatóságot biztosít, kiemeli a tömegből azokat az ingatlanosokat, akik transzparensen, ellenőrizhetően végzik tevékenységüket. Jelenlétükkel és tevékenységükkel az Etikus Ingatlanosok fehérítik a szakmát, a védjegy használójaként pedig garanciát jelentenek megbízóik számára.

Tudjuk, hogy nehéz fába vágtuk a fejszénket, hiszen évtizedek negatív tapasztalatát tűztük ki célul felülírni. Ám az Etikus Ingatlanos Mozgalom nem csak a fogyasztók, de az ingatlanosok érdekében is jött létre. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyre nő az érdeklődők és ingatlanosok száma, akik az etikusság mellett teszik le voksukat.

Ezúton is arra bíztatunk minden leendő ügyfelet, hogy keresse bizalommal az Etikus Ingatlanos Védjeggyel fémjelzett közvetítőket, és minden ingatlanost, hogy csatlakozzon hozzánk, hisz a mozgalom sikere mindannyiunk közös érdeke.

This Post Has 2 Comments

  1. Pataky Sándor

    Ezzel csak az a baj, hogy az eladók nagy ívben tojnak arra, hogy egyáltalán van e végzettsége, fizet e adót az ingatlanos. A legfőbb szempont a nagy többségnek, hogy minél olcsóbban vállalják el a munkát. Egy darab eladót sem tudok aki utána nézne, hogy az adott ingatlanos benne van a hivatalos közvetítői névjegyzékben. Ameddig nem változik meg az általános hozzáállás a másik munkájának megbecsüléséhez addig szervezhetünk bármilyen közösséget.

    1. Viktória Sándor

      Kedves Sándor, HA igy gondolnánk, akkor bele sem vágtunk volna ebbe a dologba. Az Etikus Ingatlanos Mozgalom fogadtatása nagyon pozitív a lakosság körében. A kommunikációnkkal azon dolgozunk, hogy széles körben terjedjen a hírünk és minnél többen keressék a TAnúsító Védjeggyel ellátott kollegáinkat! Szívesen látjuk Önt is a csapatban!

Vélemény, hozzászólás?

tizenhárom − négy =