Otthonteremtés etikusan

Az ingatlanszakma napról napra változik. Nem csak a jogszabályok, de a működési környezet is, a technikai feltételektől egészen az emberek/megbízók gondolkodásmódjáig. Ma már teljesen más megvilágításba került, mint egykoron.

Mert mire is hivatott alapvetően?

Az alapját és a keretét biztosítja annak, amit aztán Önök, az ügyfeleink élettel tölthetnek meg. Ezt hívják úgy: otthon.

Véleményünk szerint szakmánk origója az otthonteremtés. Emiatt tekintünk rá hivatásként, és éppen emiatt éljünk meg oly nehezen azt a megítélést, ami mára már általános közvéleménnyé formálódott: Az ingatlanosok kóklerek, pénzéhesek, átvernek.

Az ETIKUS INGATLANOS mozgalmat, általa pedig a védjegyhasználat lehetőségét fentiek ellensúlyozására, vagyis azért hoztuk létre, hogy az ingatlanos szakma újra olyan megvilágításba kerüljön a fogyasztói társadalom szemében, mely megbecsülésre és büszkeségre ad okot. Mi nem illúziót közvetítünk. Tagjaink mind olyan vállalkozók, akik tisztában vannak az üzleti élet minden járt és járatlan útjával. Mégis, amikor üzletelnek, akkor nem csupán a saját érdekeiket veszik figyelembe. Amellett tették le voksukat, hogy sokkal nagyobb hozadéka és eredménye van annak, ha Önökre, mint potenciális ügyfeleikre emberként figyelnek, nem csupán egy kipipálandó feladatként tekintenek rájuk. Ez egy különleges hozzáállás. Nem veszítenek általa. Sem ügyfelet, sem üzletet, sem egzisztenciát. Nyerni viszont annál többet.

Egy ETIKUS INGATLANOS garancia leendő ügyfelei számára, mert:

Ez egy felhígult szakma, könnyelműséggel, öntörvényűséggel, egyoldalúsággal társítva. Tudjuk, hisz létező jelenségről beszélünk. És éppen ez az, amin változtatni fogunk ETIKUS INGATLANOS mozgalmunkkal. Mert ez nem csupán egy mozgalom, egy közösség – hanem egy tanúsító védjegy is, mely minden esetben minőséget garantál. Minden védjegynek egzakt üzenete van. Mentes az általánosítástól, sokkal inkább kiemelkedővé tesz. Legyen szó akár termékről, akár szolgáltatásról, vagy jelen esetben az ETIKUS INGATLANOS tagjairól, a védjeggyel való minősítés bizalmat és megbízhatóságot közvetít. Fontos mondanivalóval bír: használója ugyanis maximálisan megfelel a kívánt minőségi követelményeknek. E szabályrendszerek alól nincs kibúvás, nem lehet megkerülni, de ami a legjobb, nem is akarja senki, hisz olyan értéket képvisel, melyet messze mindenki a sajátjának érez.

Az ETIKUS INGATLANOS tagok tanúsító védjegy ereje is ebben mutatkozik meg. Garancia mind használója, mind ügyfelei számára. Hisz a védjegy-használatra jogosultság annak a biztosítása, hogy használója mindig minden körülmények között a legoptimálisabb megoldásra törekszik, melynek alapját egyértelműen az emberiesség és a tisztesség adja. A versenyelőny valódi értékét tehát azzal garantálja, hogy egy független szervezet, vagyis az Etikai Bizottság tanúsítja a szolgáltatás minőségét.

A lakosság számára ez különösen megnyugtató, hisz mostantól biztosak lehetnek abban, hogy a védjegy jogosultjától független szervezet, vagyis az Etikai Bizottság tanúsítja adott ingatlanközvetítő szolgáltatásának minőségét. Ha mégis felmerülne az etikai vétség gyanúja, úgy panasszal élhetnek az Etikai Bizottságnál, akik minden esetben teljes körű kivizsgálásnak vetik alá a bejelentett etikai vétséget. Adott esetben ez az érintett ingatlanos védjegy-használati jogának megvonásával is járhat. Az etikai bizottság nem válogat, nem élvezhet senki kivételes bánásmódot, hiszen legfontosabb célkitűzése a mozgalomnak a társadalomba berögzült vélemények újrakódolása, az ingatlanos szakmát érintő hátrányos megítélések felszámolása. Ennek érdekében pedig ugyanolyan figyelmet kap mindenki, aki ebbe a rendszerbe bekerül.