You are currently viewing Etikus Ingatlanos interjú: Takács Alán

Etikus Ingatlanos interjú: Takács Alán

Interjúsorozatunk soron következő részében Takács Alánnal, a Gamma Ingatlan Kft. munkatársával készítettünk interjút.

Etikus Ingatlanos interjú: Takács Alán

Mesélj magadról egy kicsit: mióta dolgozol az ingatlanos szakmában?

2000-2006-ig multinacionális kereskedelmi cégnél megszerzett és aktívan használt értékesítési tapasztalatokat kiegészítve, 2006 óta folyamatosan végzem az ingatlanközvetítői, értékesítői tevékenységet, valamint segítséget nyújtok felsőfokú ingatlan vagyonértékelőkkel együttműködve, értékbecslések, értékmeghatározások elkészítésében.

A Gamma Ingatlan Kft. munkatársaként a következő tevékenységekben tudok segíteni, illetve szaktanácsot adni: ingatlan forgalmazás (lakó és nem lakó ingatlanok, termőföldek stb…), ingatlan értékbecslés (lakó és nem lakó ingatlanok, termőföldek stb…), ingatlan fotózás, alaprajz készítés, ingatlannal kapcsolatos jogi tanácsadás és ügyintézés.

Kollégákkal Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, miskolci központtal, valamint partnereinken keresztül Debrecenben és Budapesten, termőföldekkel kapcsolatban országos szinten végezzük tevékenységüket.

Mennyire találkozol munkád során az ingatlanosokról kialakult esetleges negatív előítéletekkel és mennyire nehezíti ez meg a munkádat?

Szerencsére egyre ritkábban, bár ehhez az is hozzájárulhat, hogy már nem végzek hideg hívásokat, kb. 10 éve igazából csak ajánlások alapján kötök szerződéseket. Több esetben is azért fordulnak hozzám, mert már csalódtak egyéb nagy hálózatokban és az adott érdeklődő ismerőse ajánlott, hogy bennem megbízhat, én segítek.

Mit gondolsz, mik azok a tulajdonságok, amikkel egy jó ingatlanosnak rendelkeznie kell manapság?

Szakmaiság, tapasztalat, emberismeret, helyismeret, piac ismeret, illetve műszaki- és jogi ismeretek.

Honnan hallottál először az Etikus Ingatlanos Mozgalomról és mi az, ami megfogott benne?

Ha nem csal a memóriám, az interneten olvastam a témáról, de már nem emlékszem egészen pontosan. Tagja vagyok a MIOSZ-nak is, az is lehet, hogy egy hírlevélből értesültem róla. Mi fogott meg benne? Az, hogy vannak szankciók és a végzettséget is ellenőrzik. Erre úgy gondolom, hogy nagyon nagy szükség van.

Miért csatlakoztál az Etikus Ingatlanos Mozgalomhoz?

Remélem, hogy az ügyfelek közt is elterjed és a felhígult szakmában egy magasabb szintet tudunk képviselni – és azt is remélem, hogy kicsit javíthatunk a szakma megítélésén.

Mit vársz az Etikus Ingatlanos Tanúsító Védjegy használatától?

Kevesebb előítéletet.

Etikus Ingatlanos interjú: Takács Alán

Vélemény, hozzászólás?

3 × 4 =