You are currently viewing Etikus Ingatlanos Interjú: Matalin Mariann

Etikus Ingatlanos Interjú: Matalin Mariann

Mesélj magadról egy kicsit: amikor elkezdtél érdeklődni e szakma iránt, mi fogott meg benne, és mióta dolgozol ezen a területen?

Arra már nem emlékszem honnan jött az ötlet, de tudtam, úgy éreztem tudnám szeretni ezt munkát. Több ismerősöm azt mondta túl sok a rizikó, kiszámíthatatlan a piac ne kezdjem el (az óta Ők is ingatlanosok lettek….). 1998-ban kezdtem ebben a szakmában dolgozni, vonalas telefonnal, expressz újság volt minden létező hirdetési portál.

Számomra az igazi visszaigazolás az, amikor 10-12 év után visszahív az ügyfél: Mariann ingatlanozol még? Gyere, lenne egy eladó lakásunk.

Főleg Újpesten és környékén dolgozom az Északi agglomerációban, most Szigethalmon is van eladó családi ház amit szeretnék eladni. Lakóingatlanokkal, építési telkekkel, kiadó lakásokkal foglalkozom.

Mennyire találkozol munkád során az ingatlanosokról kialakult esetleges negatív előítéletekkel és mennyire nehezíti ez meg a munkádat? Van esetleg egy jó történeted arról, hogy hogy tudtad megfordítani ezt a helyzetet, és egy bizalmi kapcsolatot kiépíteni, sikerrel zárva a megbízást?

Hideg hívások során valóban sok az elutasítás, kevesen szeretik az ingatlanosokat. Igyekszem meggyőzni a tulajdonosokat, hogy nem szabad általánosítani.

Mit gondolsz, mik azok a tulajdonságok, amikkel egy jó ingatlanosnak rendelkeznie kell manapság? Munkád során mennyire fontos az internet, a közösségi média, vagy inkább a hagyományos csatornák, hirdetések és személyes megkeresések és ajánlások híve vagy?

A személyes megkeresésnél és az ajánlásnál könnyű dolgunk van. De nem lehet csak erre az egy forrásra várni, számítani.

Be kell látnunk, internet nélkül nem tudunk értékesíteni. A közösségi média is egyre fontosabb, sok érdeklődő hívást kapunk onnan is.

A jó ingatlanos legfontosabb készsége az, hogy nagyon jó problémamegoldó képességgel kell rendelkeznie, és némi műszaki ismeret sem árt. Sok esetben két fél között a feszültséget tudni kell kezelni, és egy, a munkánk során ajánlható korrekt felújító csapatot, az előny.

Honnan hallottál először az Etikus Ingatlanos mozgalomról és mi az, ami megfogott benne? Szerinted a Csapat mit tud az ügyfeleknek nyújtani, amit más nem?

MIOSZ-ban hallottam erről a mozgalomról, ügyfeleknél mindenképpen előnyt, egyfajta bizalmat jelent.

Miért csatlakoztál a Mozgalomhoz?

Jó lenne, ha ez a szakma megtisztulna, és csak az engedéllyel rendelkezők végezhetnék. 

Mit vársz az Etikus Ingatlanos Tanúsító Védjegy használatától?

Egyre  többen legyünk, akik ennek szellemében dolgozunk, és legyen súlya annak, hogy valaki ennek a Mozgalomnak a tagja.

Vélemény, hozzászólás?

öt × 5 =