You are currently viewing Etikus Ingatlanos Interjú: Bernát Ágnes

Etikus Ingatlanos Interjú: Bernát Ágnes

Mesélj magadról egy kicsit: mióta dolgozol az ingatlanos szakmában?

10 éves szakmai tapasztalattal rendelkezem, többnyire a Dél-Pesti agglomerációban dolgozom. Az utóbbi 6 évben elsősorban az új építésű projektek értékesítésére specializálódtam.  Piac és helyismeretem, valamint a kiépített kapcsolatrendszerem révén tudok segítséget nyújtani mind a beruházói, mind a vevői oldal részére.

Mennyire találkozol munkád során az ingatlanosokról kialakult esetleges negatív előítéletekkel és mennyire nehezíti ez meg a munkádat?

Én szerencsésnek mondhatom magam, mivel többnyire ajánlás útján tudom bővíteni a portfóliómat, ügyfélkörömet, így kevesebb negatív előítélettel szembesülök. Természetesen, mint minden szakmában, így az ingatlan értékesítésben is van sajnos tisztességtelen, szakképzetlen „kolléga”. Én hiszem és vallom, hogy empátiával, alázattal, megfelelő szakmai tudással igenis szükség van ránk, és elismertté, megbecsülté lehet tenni a munkánkat.

Mit gondolsz, mik azok a tulajdonságok, amikkel egy jó ingatlanosnak rendelkeznie kell manapság?

Elhivatottság, kitartás, szakértelem, törekvés az állandó fejlődésre, bizalomépítés, magas színvonalú szolgáltatás nyújtása szakszerűen, közvetlenül, egyszerűen.
Munkám során kiemelten fontosnak tartom a minőségi kapcsolattartást, a bizalom megszerzését és megtartását, a szakmai hozzáértést, az aktuális ingatlanpiaci környezet és a partnerek igényeinek ismeretét, melyek által segíthetek megtalálni a legjobb megoldást eladónak és vevőnek egyaránt.

Honnan hallottál először az Etikus Ingatlanos mozgalomról és mi az, ami megfogott benne?

Irodánk a MIOSZ tagja, így a heti értekezleteinken azonnal értesülünk a legújabb lehetőségekről, információkról, mely a szakmánkat érinti.

Úgy gondolom, hogy az Etikus Ingatlanos tagságommal alkalmam van folyamatosan szakmai képzéseken részt venni, új ismereteket szerezhetek a legfrissebb jogszabályokról, a piaci környezetről, de első kézből értesülhetek a technikai újdonságokról is.

Miért csatlakoztál a mozgalomhoz?

Én azt gondolom, hogy abszolút pozitív dolog egy olyan szakmai közösséghez tartozni, ahol a tagok tényleg hivatásuknak érzik az ingatlanos szakmát, ahol mindenkinek fontos a minőségi szolgáltatás nyújtása, a segítő szándék, az elégedett ügyfél.

Mit vársz az Etikus Ingatlanos Tanúsító Védjegy használatától?

Etikus ingatlanosként mindenképp meg tudom magam különböztetni, így ezáltal magasabb színvonalat tudok képviselni.

Vélemény, hozzászólás?

20 − 9 =