You are currently viewing Etikus Ingatlanos Interjú: Pandur Balázs

Etikus Ingatlanos Interjú: Pandur Balázs

Mesélj magadról egy kicsit: mióta dolgozol az ingatlanos szakmában?

Fiatalon pár évet az Egyesült Államokban tölthettem és ott egy olyan családnál laktam, ahol az apuka tőzsdei bróker volt, az anyuka pedig ingatlanközvetítő. Este a konyhában mindig megbeszélték az aznapi eseményeket, engem pedig lenyűgözött a pörgés, a hihetetlen történetek, a sok izgalom és a sikerek. Ekkor döntöttem el, hogy én is ezen a pályán fogok mozogni és beletanulok az értékesítésbe, bármennyire is mindenki le akart beszélni a közvetlen családomból.

Itthon az online marketing végig kísérte a közgazdász multis karrierem, amit értékesítői pálya követett. 2015-től ingatlan értékesítéssel és azok finanszírozásával foglalkoztam. Nagyon sokat tanultam a nagy hálózatoktól, remek mentoraim voltak, de idővel azt is láttam, hogy mit nem szeretnek itt az ügyfelek, és erre a réspiacra kezdtem építeni a saját cégemet.

Mennyire találkozol munkád során az ingatlanosokról kialakult esetleges negatív előítéletekkel és mennyire nehezíti ez meg a munkádat?

Ha ajánlásból jön az ügyfél, akkor szinte soha. Időnként eljárok kapcsolatépítő rendezvényekre, ott nagyon jókat szoktam beszélgetni és szinte mindig lesz egy-egy megbízás is.

Tisztában vagyok a rólunk kialakult közvéleménnyel, de egyszerűen nem engedem be, nem azonosulok vele.

Elfogadtam, hogy Magyarország a 10 millió ingatlanos országa és én csak azokkal dolgozok együtt, akik igénylik azt a színvonat amit én képviselek, és akikkel jól érzem magam.

Mit gondolsz, mik azok a tulajdonságok, amikkel egy jó ingatlanosnak rendelkeznie kell manapság?

Szakmaiság, az új technikai vívmányok és a modern online marketing eszközök ismerete, igény a folyamatosa tanulásra, de a legfontosabb az ŐSZINTESÉG és EMPÁTIA.

Honnan hallottál először az Etikus Ingatlanos mozgalomról és mi az, ami megfogott benne?

A MIOSZ hírlevélben olvastam először az Etikus Ingatlanos mozgalomról.

Miért csatlakoztál a mozgalomhoz?

Minden olyan eszközt szerintem kötelező használnunk, amivel a szakma jobb elismerését tudjuk elérni ügyfeleink fejében.

Mit vársz az Etikus Ingatlanos Tanúsító Védjegy használatától?

A szakma tisztulását, az ügyfelekkel még könnyebb bizalmi kapcsolat kiépítését.

Vélemény, hozzászólás?

tizennyolc + 14 =