You are currently viewing Etikus Ingatlanos interjú: Marosvölgyiné Várszegi Aranka

Etikus Ingatlanos interjú: Marosvölgyiné Várszegi Aranka

Etikus Ingatlanos interjú – Induló interjúsorozatunkban nagy örömmel mutatjuk be Etikus Ingatlanosainkat. A sorozat első részében Marosvölgyiné Várszegi Aranka válaszol kérdéseinkre.

Etikus Ingatlanos interjú: Marosvölgyiné Várszegi Aranka

Mesélj magadról egy kicsit: mióta dolgozol az ingatlanos szakmában?

2010 szeptemberében kezdtem dolgozni egy szigetszentmiklósi ingatlanirodában, még a főállásom mellett, ahol nem láttam előrelépési lehetőséget, több pénzre kilátást. Itt 3,5 évig voltam, mellettem jöttek, mentek az emberek, én voltam elismerten a legszorgalmasabb, de valahogy mindig hajszállal lecsúsztam a legtöbbet kereső referens pozícióról. 

2014-ben adódott egy lehetőség, egy országosan működő irodánál lettem ingatlanos alkalmazott, de amikor 1,5 év múlva onnan eljöttem, már önálló vállalkozásban gondolkodtam.

3 évig az otthoni irodámban dolgoztam, a 2. évtől már szinte csak ajánlásra vettem fel megbízást, nem kellett hideghívást indítanom, illetve a hideghíváshoz képest kevésbé tolakodó írásos üzenetben ajánlottam magam, a hirdetésekben lévő „üzenet az eladónak” felületen keresztül. Kaptam is néhány megbízást ilyen módon.

Éppen 1 éve, 2018 augusztustól saját nyilvános irodám van a Tököl Pesti úti lakótelepen, itt több mint 1000 lakás van 24 tömbépülettel, nagyon jó lehetőség innen dolgozni. Még egyedül, de szeptembertől lesz egy munkatársam, mert nem győzöm a sok feladatot. Cél, hogy minél jobban szolgáljam ki az ügyfeleket.

Mennyire találkozol munkád során az ingatlanosokról kialakult esetleges negatív előítéletekkel és mennyire nehezíti ez meg a munkádat?

Találkozom az előítéletekkel, sok lakást, házat a tulajdonos hirdet csak, legtöbbször képek nélkül, hogy ne kelljen megbízási díjat fizetni, főleg amiatt is, hogy van, aki sokkal több %-ot kér, de korábban a hideghívásaim során legtöbbször meg tudtam győzni őket, hogy nem kell sok ingatlanost megbízni, elég 1 is, aki szép képekkel, jó szöveggel, kicsit előszűrve az érdeklődőket lehet, hogy jobban tudja eladni. Van, aki jó hirdetéssel maga eladja, de az esetleges problémákat nem is sejti.

Most is kb. 5 magánhirdetés fut innen a lakótelepről, pedig látják az irodát, látják, hogy sokat itt vagyok, látják, hogy mozognak a kínált ingatlanok a kirakatban, címkézem az árváltozásukat, tárgyalás alatt lévő, foglalózott, elkelt kirakati hirdetéseket. Látják a reklámtáblámon „az Önét is kínálom” szöveget.

Mit gondolsz, mik azok a tulajdonságok, amikkel egy jó ingatlanosnak rendelkeznie kell manapság?

Bemutatkozó szövegeimből idézem: „Körültekintő + Kedves + Kitartó + Korrekt

Korábbi ügyfelem véleménye: „.. a mi házunk ügyében ég és föld volt a különbség a te hozzáállásod és sok más ingatlanos hozzáállása között ”

Honnan hallottál először az Etikus Ingatlanos mozgalomról és mi az, ami megfogott benne?

A MIOSZ-ból hallottam, a megkülönböztetés fogott meg benne.

Miért csatlakoztál a mozgalomhoz?

Hogy demonstrálni tudjam a megkülönböztetést, hogy ÉN nem olyan vagyok, nem úgy dolgozom, mint akiktől félnek.

Mit vársz az Etikus Ingatlanos Tanúsító Védjegy használatától?

Több ügyfelet, akik rám bízzák az ingatlanuk eladását.

This Post Has One Comment

  1. Dr. Varga László

    Hiteles, korrekt, kedves!

Vélemény, hozzászólás?

három × 3 =