You are currently viewing Etikus Ingatlanos Interjú: Zádor Éva

Etikus Ingatlanos Interjú: Zádor Éva

Mesélj magadról egy kicsit: amikor elkezdtél érdeklődni e szakma iránt, mi fogott meg benne, és mióta dolgozol ezen a területen?

Zádor Éva Ilona vagyok, 2007-ben kezdtem az Ingatlanközvetítést, később az értékbecslést, lakberendezést ezzel a szakmához a mindennapjaimban együtt létezem, ez a hívatásom, szeretem a munkámat és minden folyamatát.
Fontos számomra a kölcsönös bizalom, a jó kapcsolatteremtés az ügyfeleimmel a munkám során, hiszen a családok sokszor egyetlen értéküket bízzák rám.
2012 óta foglalkozom vizuális ingatlan bemutatással, azóta sok év telt el korunk és jelenlegi helyzetünk igazolja, hogy egyre többen foglalkoznak és keresnek otthonuk kényelméből (online) ingatlanokat.

Nekem a minőség, bizalom, becsületesség és a megjelenés is számít.

Mennyire találkozol munkád során az ingatlanosokról kialakult esetleges negatív előítéletekkel és mennyire nehezíti ez meg a munkádat?

Sajnos az emberek többségének fogalma sincs talán arról, hogy mennyi munkát teszünk bele egy-egy Megbízás megkötése érdekében. Talán régebben tapasztaltam lekezelő viselkedési formát az ügyfeleknél az ingatlanközvetítőkkel szemben, de szerintem ma már, ha lassan is, viszont a nyugati, amerikai ingatlanközvetítési szemlélet alapján kezdik megbecsülni az együttműködő tanácsadó munkánkat.

Van esetleg egy jó történeted arról, hogy tudtad megfordítani ezt a helyzetet, és egy bizalmi kapcsolatot kiépíteni, sikerrel zárva a megbízást?

Történetem sok van, amit diszkréten kezelnék, hiszen bizalmi, viszont talán az a legfontosabb, hogy elnyerd a bizalmát az ügyfelednek azzal, hogy látja benned a szakmai tudást és a magabiztosságot, hogy Te biztosan végig viszed a kitűzött elvárását és ebben a folyamatban eléritek együtt a céljait.

Mit gondolsz, mik azok a tulajdonságok, amikkel egy jó ingatlanosnak rendelkeznie kell manapság?

Mindig is szerettem az emberekkel való kommunikációt, és szívesen meghallgatom az ügyfeleimet, ezért kiemelném az empatikus karakteremet.

Szerintem milyen a jó ingatlanos, sorolhatnám ide: folyamatosan képzett szakmai ismeret, tapasztalat, pontos, precíz és nyugodtságot sugárzó megjelenés. Felkészültnek lenni a tárgyalásra nem csak a szakma tudásban, hanem jogilag és pszichológiailag is fontos és célravezető. Fontosnak tartom a csinos elegáns kinézetet, de azt is, hogy amit megígérek azt mindig betartom.

Valamint azt, hogy az eszközeinket is magunkkal vigyük, amelyek nélkülözhetetlenek a munkánkhoz.

Munkád során mennyire fontos az internet, a közösségi média, vagy inkább a hagyományos csatornák, hirdetések és személyes megkeresések és ajánlások híve vagy?

Nem erősségem a hideghívás, általában ajánlásokból dolgozom. Ezért is alakítottam ki úgy a portfoliómat, hogy megcéloztam a közösségi médiát és az internet lett a segítségem a vizuális megjelenést kialakító munkafolyamatomhoz.

Az online megjelenés manapság már egy elfogadott vizuális megoldás, ingatlanközvetítői tevékenységeink jelenlegi bemutatására.

Ma már az ingatlan szolgáltatásom célja a vizuális megjelenés, vagyis az ingatlanséta a 360 fokos videók, Home staging vagyis ingatlan felkészítés, 360 fokos web séta, 3D lakberendező alaprajzkészítés és megjelenítés, valamint drón videók és olyan légi felvételek, amelyekkel tökéletesen be tudunk mutatni egy eladásra felkészített ingatlant.

Egyik látványtervem:

Honnan hallottál először az Etikus Ingatlanos mozgalomról és mi az, ami megfogott benne?

Az interneten barangolva egy értékbecslés elkészítésénél adatokat gyűjtve, figyeltem fel az Etikus Ingatlanos mozgalom szavaira, (amelyet Sándor Viktóriától hallottam). Beleolvastam a tartalmába, és tudtam, hogy én ide szeretnék tartozni, mert követni kell egy olyan irányt, ami a mi szakmánkat végre megbecsülés és tisztelet övezheti.

Szerinted a Csapat mit tud az ügyfeleknek nyújtani, amit más nem?

A csapat maga a folyamatos továbbképzés és ingatlanközvetítői tudásunk karbantartása, hogy lépést tudjunk tartani a folyamatosan változó világunkban.

Miért csatlakoztál a mozgalomhoz?

A csatlakozásom célja elsősorban, mert azokat a szemléleteket tükrözik az ingatlanértékesítésben amelyet én is vallok, de eddig még ez az egyetértés más környezetben nem valósulhatott meg. Fontosnak tartom, hogy legyen egy olyan ETIKUS közösség-mozgalom, amelybe csak olyanok tartozhassanak, akik szaktudásukkal és becsületes munkájuk által kiemelkedve, az évek alatt rosszul beidegződött vélemények miatt megtisztulást hozzanak a szakmába.

Mit vársz az Etikus Ingatlanos Tanúsító Védjegyhasználatától?

Az alapfeltétele legyen az ügyfeleink körébe, hogy aki ezzel az ETIKUS Tanúsító Védjeggyel rendelkezik az már „látatlanban” is tiszteletet és megbecsülést, egymás érdekeit kölcsönösen respektáló erkölcsös üzleti magatartást kaphasson.

Ma már büszke vagyok arra, hogy az ETIKUS ingatlanos mozgalom tagja lettem, úgy érzem „hazaértem”.

Zádor Éva Ilona elérhetőségei:

Email: magyarorszagotthonai@gmail.com

Telefonszám: +36 70 9315506

https://www.facebook.com/groups/1569121850052721

Kérem nézzetek rá a web-oldalamra is, www.magyarorszagotthonai.hu

Vélemény, hozzászólás?

1 × öt =