You are currently viewing Etikus Ingatlanos Interjú: Virág Attila

Etikus Ingatlanos Interjú: Virág Attila

Mesélj magadról egy kicsit: amikor elkezdtél érdeklődni e szakma iránt, mi fogott meg benne, és mióta dolgozol ezen a területen? Van esetleg olyan megbízás, ami különösen izgalmas volt számodra? Mesélnél róla kérlek?

Eredeti végzettségemnek megfelelően hosszú éveket dolgoztam vendéglátás területén. Szinte mindig foglalkoztatott a marketing és értékesítés, ezért tanfolyamokon, képzéseken vettem részt. Mindig fontos volt számomra, hogy úgy végezzem munkámat, hogy vendégeim/ügyfeleim valódi ügyfélélményt és eredményt kapjanak.

Az én életemben 2017-ben jött el az az időpont, amikor kapcsolatba kerültem az ingatlanos szakmával. Ismerőseim segítettek egy nemzetközi hálózat irodájában a szakma alapjainak elsajátításában. Hamar szembesültem azzal a kérdéssel, hogy: „Hogyan lehetek szakember? Mivel tudok többet nyújtani a tulajdonosnak, amivel valóban szakmai szolgáltatást és eredményt fog kapni Tőlem?” A válaszokat az elmúlt években gyűjtöttem össze, s alakítottam ki azt a szolgáltatást, mellyel eredményesen tudok dolgozni.

Tudom, hogy minden ingatlan más és más. Tudom, hogy nincs két egyforma ügyfél. Nincs két egyforma élethelyzet, melyet segíteni tudok megoldani. Így hát minden feladat egy egyedi és izgalmas történet.


Mennyire találkozol munkád során az ingatlanosokról kialakult esetleges negatív előítéletekkel és mennyire nehezíti ez meg a munkádat? Van esetleg egy jó történeted arról, hogy hogy tudtad megfordítani ezt a helyzetet, és egy bizalmi kapcsolatot kiépíteni, sikerrel zárva a megbízást?

Az ingatlanos szakma általános megítélése nem tükrözi azt a szolgáltatást, melyet egyre több kolléga igyekszik nyújtani ügyfelei részére. Amikor az ember nem ajánlásból dolgozik, akkor gyorsan szembesül azzal az „ellenszéllel”, ami sok ügyfélben nem a saját tapasztalata által alakult ki. Kollégáimmal kihívásnak tekintjük azokat az ügyfeleket, akiknél az „ellenszelet” be kell fogni a vitorlánkba, s egy közös hajóban visszük ügyfelünket az eredményhez vezető úton. A kikötőben mindig van egy ajánlás.


Mit gondolsz, mik azok a tulajdonságok, amikkel egy jó ingatlanosnak rendelkeznie kell manapság? Munkád során mennyire fontos az internet, a közösségi média, vagy inkább a hagyományos csatornák, hirdetések és személyes megkeresések és ajánlások híve vagy?

Mi a legfontosabb? A fókuszban az embert kell tartani, s azt az élethelyzetet, melyre az ingatlanpiacon keres megoldást az ügyfél. Tudjuk, hogy sem az eladóknak, sem a vevőknek nem jó az ingatlanpiacon lenni, mert komfortzónán kívüli terület számukra. Az ingatlanpiacon a JÓ ingatlanosoknak komfortos jelen lenni, mert eredményesen képviselik ügyfeleiket, mert gyakorlottak a szakmai, jogi és egyéb buktatók között. Tehát sok fontos tulajdonsággal kell rendelkeznie a JÓ ingatlanosnak, rengeteg szaktudással, állandó figyelemmel és minden esetben etikusan kell tevékenykednie.

Amikor már megbízott ügyfelünk egy feladattal, akkor a feladat eredményes teljesítéséhez a szükséges minden eszközt tudni kell használni.

Az elmúlt években már csak ajánlások alapján dolgozom.

Honnan hallottál először az Etikus Ingatlanos mozgalomról és mi az, ami megfogott benne? Szerinted a Csapat mit tud az ügyfeleknek nyújtani, amit más nem?

Mindig kerestem a JÓ ingatlanosokat, a felkészült kollégákat, azokat a szakembereket, akikkel hasonlóan gondolkodunk a munkánkról, s tudunk együttműködni. Az elmúlt évek során találtam több kiváló kollégát, akikkel jókat beszélgettünk, s akár együtt is dolgoztunk. A beszélgetések során találkoztam az Etikus Ingatlanos mozgalom néhány tagjával, s a közösségi médiában is szimpatikus megjelenéseket tapasztaltam. A csapat tagjai közül mára többen együttműködő partnereim, s valódi szakemberek.

Miért csatlakoztál a mozgalomhoz, és  mit vársz az Etikus Ingatlanos Tanúsító Védjegyhasználatától?

Értéket.

A szakmánk egy összetett és szép szakma, egy nem hízelgő közmegítéléssel. Lehet és kell is értéket teremteni azzal, hogy jól, hatékonyan és etikusan dolgozunk. Hiszem, hogy büszkék lehetünk az Etikus Ingatlanos Tanúsító Védjegy viselésére, s ezzel követendő példát mutatunk a szakmában és megteremtjük az ügyfeleink számára fontos értéket.

Vélemény, hozzászólás?

négy × 1 =