You are currently viewing Hogyan támogatják az ingatlanközvetítőket az online portálok? – Jófogás

Hogyan támogatják az ingatlanközvetítőket az online portálok? – Jófogás

Az Etikus Ingatlanos Mozgalom több hazai ingatlanokkal foglalkozó portált kérdezett meg, hogyan igyekeznek támogatni a jelenlegi helyzetben a közvetítőket. 

A Jófogás válaszait olvashatjátok.

Hogyan ítéli meg az ingatlanpiac helyzetét a válság alatt és után?

Nincs egyértelmű A vagy B válasz erre a kérdésre, hiszen azt sem tudjuk, hogy pontosan meddig fognak tartani a vészhelyzettel kapcsolatos korlátozó intézkedések, illetve azt sem, hogy ez végül hova és hogyan gyűrűzik tovább. Nyilván látjuk mi is, hogy megtorpant a piac, ugyanakkor pozitív, hogy aki most nézelődik, az jellemzően vásárol is. Már a tavalyi év második felétől lehetett érezni, hogy a piac egyre inkább a vevői oldalnak kedvez, ezt biztosan felerősíti majd a vírus kapcsán kialakult helyzet is. 

Az eladó ingatlanok esetén a kínálatban nem mutatkozott érdemi csökkenés, azonban a keresletben összességében, ha az ingatlanos apróhirdetési oldalak látogatottsági statisztikáit vizsgáljuk, akkor egy átlagos 42%-os csökkenést látunk heti látogatottság szempontjából. (Az online szakma által hivatalosan elfogadott mérőrendszerben, a dkt.hu oldalon az ingatlan.com sajnos nem méreti magát nyilvánosan, így a Similarweb.com adataira tudunk csak hagyatkozni.)

Forrás: Similarweb.com, heti látogatások száma (nem unique visitor)

Most még inkább felértékelődik a minőségi online hirdetések fontossága, a HD képek használata a könnyebb áttekinthetőség érdekében, hiszen most ez az egyetlen tájékozódási opció a vevők számára.

Van-e rövid vagy hosszú távú tervük a helyzet kezelésére?

Mi az Adevinta Hungary-nél, többek között olyan piacvezető site-ok működtetéséért vagyunk felelősek, mint a Jófogás és a Használtautó.hu, ezért fontosnak tartottuk azt, hogy gyors és egyértelmű mentőcsomagok kialakításával segítsük aktív partnereink hosszú távú működését az oldalainkon ebben a speciális, és remélhetőleg átmeneti időszakban. 

Ezekkel az intézkedésekkel az a célunk, hogy velünk együtt minden partnerünk minél hamarabb készen álljon a piac újjáépítésére. Az alábbi intézkedésekkel szeretnénk segíteni ingatlanközvetítő partnereinket:

  • Aktív előfizetéssel rendelkezők számára extra 2 hónappal meghosszabbítjuk mind a csomag-, mind pedig a kreditérvényességet, amennyiben jelentkezik személyes kapcsolattartójánál! 
  • Minden aktív partnerünk számára díjmentesen felajánljuk az úgynevezett Kiemelt partneri ajánlat PRO csomagját a Jófogás Állás kategóriájában 2020. december 31-ig.  Ez a lehetőség segíthet abban, hogy a mostani helyzet megszűnését követően az igényeknek megfelelő kollégákat találjon üzletéhez, ráadásul díjmentesen.

Hogyan fogja érinteni a szakmát Ön szerint a koronavírus helyzet? Szelektálódni fog a szakma, kiknek vannak a legjobb esélyei az ingatlanközvetítők közül?  

Biztosak vagyunk benne, hogy a mostani helyzetet csak az olyan tőkeerős, likvid cégek fogják tudni túlélni, akik eddig is hosszútávban gondolkodtak és fontos volt számukra a minőségi szolgáltatás nyújtása. Olyanok, akik fektettek az ingatlanközvetítőik képzésébe, oktatásába és kiemelt figyelmet fordítottak az ügyfeleik magas szintű és teljes körű kiszolgálására. 

Tehát azt gondoljuk, igen, szelektálódni fog a piac és ez mindenkinek jót fog tenni: az eladóknak, a vevőknek, az ingatlanos apróhirdetési oldalaknak és az ingatlankövetítők megítélésének is.

Ön szerint mik azok a legfontosabb teendők, amit egy ingatlanközvetítő tehet hogy életben tartsa az üzletét?

Mivel nem tűntek el a vevők, illetve nem szűntek meg, csak csökkentek a keresések az ingatlan apróhirdetési piacon, így mi is azért adunk extra 2 hónapot az aktív partnereink számára, hogy aktívan tartsák a hirdetéseiket, hiszen most ez az egyetlen forrása a leadgenerálásnak, vagy potenciális érdeklődők gyűjtésének. Ha lecseng a veszélyhelyzet – bízunk benne, hogy minél hamarabb – akkor újult erővel tudják majd belevetni magukat az ingatlanértékesítésbe és biztosak vagyunk benne, hogy az eladóknak most mindennél jobban szükségük lesz egy segítőkész szakértőre legnagyobb értékű és legfontosabb tulajdonuk értékesítésében.

Vélemény, hozzászólás?

17 − tizenhat =