You are currently viewing Bejegyzésre került az Etikus Ingatlanos Tanúsító Védjegy

Bejegyzésre került az Etikus Ingatlanos Tanúsító Védjegy

Az ingatlanos szakma tisztulását célul kitűzők mérföldkőhöz érkeztek: bejegyzésre került az Etikus Ingatlanos Tanúsító Védjegy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál.

Az „Etikus Ingatlanos” nemzeti lajstromozott védjegy bejegyzési értesítője a Szabadalmi Közlöny 2019. június 14-i számában (37. oldal) itt található:
https://www.sztnh.gov.hu/sites/default/files/kiadv/szkv/201906a-pdf/H_04_Vedjegy_lajstrom_11_1906.pdf

Pár éve elhivatott, lelkes, szakértőkből álló csoport dolgozik azon, hogy megváltoztassák az ingatlanosokkal szemben kialakult előítéleteket, és egyben fehérítsék a szakmát – amire valljuk be, nagyon nagy szükség van.

Bizalmatlan, óvatos vevők, szkeptikus eladók, és felkészületlen, esetleg hozzá nem értő ingatlanközvetítők. Negatív tapasztalatból sajnos nincs hiány, ez pedig felettébb megnehezíti azoknak a szakembereknek a dolgát, akik lelkiismeretesen, időt és energiát nem sajnálva végeznék dolgukat.

Az Etikus Ingatlanosok célja, hogy az ingatlanközvetítői jelenlét bizalomra adjon okot, ne pedig veszélyforrást lássunk bennünk; hogy kiemelje a tömegből azokat az ingatlanosokat, akik transzparensen, ellenőrizhetően végzik tevékenységüket és akik az etikusság mellett teszik le voksukat.

Fontos az ingatlanosoknak, fontos az eladóknak és a vevőknek is

A kezdeményezést egy kétoldalú igény hívta életre. A Védjegy egyrészről biztosíték a vevőnek és az eladónak, hogy olyan szakember segíti át az adás-vételi folyamat olykor bonyolult, laikus számára nehezen érthető útvesztőjében, akiben megbízhat, aki az Etikus Ingatlanos Tanúsító Védjegy szigorú feltételeinek megfelelt, akiért ergo egyfajta garanciát vállalnak.

Másik oldalról a Védjegy az ingatlanosoknak is egy kiemelkedő, kulcsfontosságú tanúsítvány, hiszen a szigorú feltételeinek megfelelve, az Etikus jelzőt kiérdemelve minden piaci szereplő számára egyértelművé válik: nyugodtan hátradőlhet, ügylete a lehető legjobb kezekben van.

A Tanúsító Védjegyről

A tanúsító védjegy használatához szigorú követelményrendszernek szükséges megfelelni. A megfelelő OKJ-képesítés és a folyamatos továbbképzés csak egyik pillére a sokrétű feltételrendszernek, melyet az ingatlanközvetítői névjegyzékben szereplő igénylőknek teljesíteniük kell.

A 2014-es ingatlanközvetítői etikai kódexet a szakmabeliek kétharmada már aláírta. Etikus Ingatlanossá csak az válthat, aki a működési elveket szabályozó és pontos irányelveket megfogalmazó kódexet aláírja, és az etikai bizottság illetékességét, illetve etikai vétség esetén annak döntését is jóváhagyja.

Bár az szervezet előtt még hosszú út áll, a tanúsító védjegy bejegyzésével a kezdeményezés kulcsfontosságú momentumhoz érkezett. Az elmúlt évtizedek alatt az ingatlanközvetítőkről kialakult negatív kép felülírása mindannyiunk közös érdeke. Ehhez ad nélkülözhetetlen eszközt kezünkbe az Etikus Ingatlanos Tanúsító Védjegy.

Vélemény, hozzászólás?

15 − 5 =