You are currently viewing Etikus Ingatlanos interjú: Németh László

Etikus Ingatlanos interjú: Németh László

Etikus Ingatlanos interjú: Németh László

Etikus Ingatlanos interjú: – E heti interjúnkban Németh László, az Etikus Ingatlanos Mozgalom egyik első tagja mesél magáról. Fogadjátok szeretettel!

Mesélj magadról egy kicsit: mióta dolgozol az ingatlanos szakmában?

Németh László vagyok, az Etikus Ingatlanos mozgalom egyik első lelkes tagja.

2006-ban kezdtem ingatlanközvetítéssel foglalkozni. Ez a terület mindig érdekelt, így sokat tanultam róla autodidakta módon is. De már a legelején fontosnak tartottam, hogy minden szükséges feltételnek megfeleljek, ezért azonnal elvégeztem az ingatlanközvetítői iskolát is.

Most az Ingatlanvagyon-értékelői és Ingatlankezelői képesítés megszerzéséért ültem iskolapadba, hogy még felkészültebben szolgálhassam ügyfeleimet. De ez csak a szakmai tudás, sőt annak is csak egy része, hisz biztos vagyok benne, hogy a sok éves aktív munkával megszerzett tapasztalat még fontosabb. Ráadásul azáltal, hogy egyetlen bonyolult ügytől sem riadtam vissza, nagyon sokat tanulhattam, míg a kényelmesebb kollégák visszavonulót fújtak, és legtöbben már nincsenek is ennek a szép hivatásnak a gyakorlói között.

Természetesen a szakmai tudás mellett nagyon fontos, hogy az ember kellő tisztelettel és empátiával forduljon a segítséget kérő emberekhez, és legyen bennünk alázat, szolgálatkészség, hisz mi vagyunk az ügyfelekért, akik sokszor egész életük gyümölcsét bízzák ránk ingatlanjuk képében.

Mennyire találkozol munkád során az ingatlanosokról kialakult esetleges negatív előítéle-tekkel és mennyire nehezíti ez meg a munkádat?

Mivel nagyrészt az elégedett ügyfelek ajánlásaiból dolgozom, talán ritkábban találkozom a szakmánkat sújtó negatív véleményekkel, mint a most induló új kollégák. De természetesen így is szinte mindennapos, hogy beleszaladok az előítéletekbe, és ezek munkánkra gyakorolt negatív hatásába. Nem ritka, hogy azért nem tudok egy ügyfelem számára alkalmas ingatlanra megbízást szerezni, mert a tulajdonosnak már tele a hócipője a véleményem szerint többségben lévő erőszakos, képzetlen, tiszteletlen, rosszul kommunikáló, ráadásul gyakran feketén dolgozó ingatlanosokkal, akivel egy kalap alá vesz. Valahol meg is értem őt, hisz az első pillanatban én is csak egy idegen vagyok a számára.

És itt van óriási szerepe az Etikus Ingatlanos mozgalomnak!

Hisz kiemel a tömegből. Még ismeretlenül is lehetünk kicsit többek, jobbak, mások, mint azok a kollégák, akik bár lehet, hogy jól végzik dolgukat, de nem rendelkeznek egy független tanúsító szervezet hiteles védjegyével, mint mi Etikus Ingatlanosok.

Ezért mindenkinek beszélek róla, akár régi ügyfél, akár vadonat új, akár kolléga, vagy csak egy szimpatizáns vagy éppen egy ellenséges sértett, aki már találkozott nem az etikai irányelvek szerint dolgozó „kollégával”, vagy nevezzük inkább kóklernek?

Ez a legnagyobb „fegyverünk”, amivel visszaszerezhetjük hivatásunk megbecsülését, és elérhetjük azt a pozitív kiemelést, ami felbecsülhetetlen előnyhöz juttathat minket az ingatlanpiacon, ha tényleg hírét visszük, és egy ország fog róla beszélni, vagy legalább ismerni az Etikus Ingatlanost!

Honnan hallottál először az Etikus Ingatlanos mozgalomról és mi az, ami megfogott benne?

Nagyon hálás vagyok Sándor Viktóriának, az Etikus Ingatlanos mozgalom elindítójának, aki megismertette velem ezt a kivételes lehetőséget. Neki köszönhetően már a védjegy létrehozásának előkészületeinél is jelen lehettem, és tanulhattam a konferenciákon, tudásmegosztó esteken, hisz ez is egy ütőkártya kezünkben. Mindig a szakmánkat érintő legfrissebb, leghasznosabb információk birtokosai lehetünk Etikus Ingatlanosként!

Minden olyan kollégát várunk sorainkba, akik szívvel-lélekkel végzik munkájukat, és így nem kérdés, hogy etikusan akarnak minden szituációban eljárni!

Etikus Ingatlanos interjú: Németh László

Németh László elérhetőségei

https://gyemantfelho.ingatlan.com/
Email: nemethlaszlo@gyemantfelho.hu
Telefonszám: +36/70-623-4878

Vélemény, hozzászólás?

tizennégy − hét =