You are currently viewing Etikus Ingatlanos interjú: Szénási B. Viktória

Etikus Ingatlanos interjú: Szénási B. Viktória

Etikus Ingatlanos interjú: Szénási B. Viktória

E heti Etikus Ingatlanos interjúnkban Szénási B. Viktória, csömöri ingatlanközvetítő válaszol az etikusingatlanos.hu kérdéseire. Fogadjátok szeretettel!

Mesélj magadról egy kicsit: mióta dolgozol az ingatlanos szakmában?

2010 óta vagyok aktív résztvevője az ingatlanpiac rohamosan változó, hullámzó világának, mint ingatlanközvetítő.  Tapasztalataimat Magyarország piacvezető cégénél szereztem, de jelenleg már saját vállalkozásomban képviselem a nekem bizalmat szavazó ügyfelek érdekeit.

Mennyire találkozol munkád során az ingatlanosokról kialakult esetleges negatív előítéletekkel és mennyire nehezíti ez meg a munkádat?

Ebben a szakmában is – mint mindegyikben – vannak kimagaslóan jól dolgozó kollégák, és sajnos olyanok is, akikre joggal panaszkodnak. Az általános negatív vélemény szerencsére csak ritkán nehezíti meg a munkámat, de tény, hogy ilyen esetekben több energiát igényel megtalálni az ügyféllel az összhangot más hanyagsága, hazugsága miatt.

Azt gondolom, hogy az Etikus Ingatlanos mozgalomhoz tartozó kollégák azok, akik esetében biztosak lehetünk, hogy a becsületességük mellett műszaki-, illetve jogi tudással is rendelkeznek, és átvilágíthatóak (rendelkeznek OKJ végzettséggel, stb).

Mit gondolsz, mik azok a tulajdonságok, amikkel egy jó ingatlanosnak rendelkeznie kell manapság?

Egyrészt a bármilyen más szakmában is elvárható alapvető emberi tulajdonságok, mint megbízhatóság, pontosság, etikusság. De ezen túlmenően fontos, hogy legyen naprakész, ismerje az ingatlan értékesítéshez tartozó fontosabb jogszabályokat, tudja a hitelekkel kapcsolatos általános szabályokat, stb. Rendelkezzen megfelelő helyismerettel (helyi építési szabályzat, közelben lévő közintézmények, tömegközlekedés, stb.) és tapasztalattal, hiszen ez alapján tudja segíteni a tulajdonost a reális ár meghatározásában. És persze végezzen minőségi munkát, ami a mi esetünkben jelentheti a home staginget, minőségi fényképek készítését, a jó hirdetési szöveg elkészítését, stb.

A képen egy értékesítendő ingatlan home staging előtt és után készült képei látáhatóak.

Ha jól tudom, a home-staging és a minőségi fotók készítése pontosan a másik szakterületed, ha lehet így nevezni.

A hirdetési portálokon a fényképeknek nagy szerepük van, hiszen a fő kereső paraméterek beállítása után a fényképek alapján döntik el az érdeklődők, hogy megtekintsék-e az ingatlant. Sötét, rossz minőségű képekbe nehezebb „beleszeretni”, mint egy világos, rendezett berendezésű ingatlanba.

A képen egy értékesítendő ingatlan home staging előtt és után készült képei látáhatóak.Üres lakás vagy akár berendezett lakás esetén is nagyon hasznos lehet a home staging tudás elsajátítása. Sok esetben felkészítem az ingatlanokat az értékesítésre, átrendezem, plusz „kellékekkel” színesítem, vagy akár új kisbútorok elhelyezésével emelem az ingatlan színvonalát.  És nem utolsó sorban, számomra is öröm és kihívás így dolgozni, a tulajdonosok is szívesebben fizetnek sikerdíjat egy minőségi munka után, ahol látják, hogy időt és energiát nem sajnálva mindent megteszek a sikeres eladásért.

Honnan hallottál először az Etikus Ingatlanos mozgalomról és mi az, ami megfogott benne?

Sándor Viktória mesélte, hogy mit szeretne megvalósítani ezzel a mozgalommal, és minden gondolatával egyetértettem. Örülök, hogy létrejött ez a tanúsító védjegy, ami megmutatja, hogy kiben lehet megbízni, és ki az, aki felvállalja, hogy átvilágítható legyen.

Miért csatlakoztál a mozgalomhoz?

Szeretném, hogy Magyarországon is hasonló elismertséget szerezzen ez a szakma, mint a fejlettebb országokban.

Mit vársz az Etikus Ingatlanos Tanúsító Védjegy használatától?

Azt, hogy azok az ügyfelek, akik még nem ismernek, több bizalmat szavazzanak nekem-

Etikus Ingatlanos interjú: Szénási B. Viktória

Szénási Viktória elérhetőségei
06302967375
szenasi.b.viktoria@gmail.com
https://partner.ingatlan.com/szenasi.viktoria

Vélemény, hozzászólás?

1 × három =