You are currently viewing Miért legyek Etikus ingatlanos?

Miért legyek Etikus ingatlanos?

A kérdés talán költőinek tűnik, hiszen aki elhivatottam végzi a szakmáját, abban fel sem merül az ellenkezője.

Milyen tulajdonságoktól lesz kiemelkedő egy ingatlanos?

Sok esetben elsőre nem látszik az etikusság, így egy új megbízó számára érdemes megmutatni azokat az értékeket, melyekkel egy valóban etikus ingatlanos rendelkezik. Különösen akkor igaz mindez, ha nem ajánlásból érkezik a megbízás.

Hiszen a verseny nagy az ingatlanpiacon, kiemelkedni pedig minden ingatlanközvetítő érdeke. Aki hosszú távon tervez és szereti a szakmáját, kihívásnak tekinti, hogy minden nappal jobb legyen benne, annak elengedhetetlen.

Kivételesnek lenni pedig a tehetség és szorgalom elegye, melyben nagyobb szerepet játszik az utóbbi. Sokan ismerik azt az elhíresült mondást, mely szerint 10 000 óra gyakorlás tesz igazán profivá bármilyen területen. Ez alól pedig az ingatlanszakma sem kivétel.

A szakmában eltöltött évek mellett az önképzés is kiemelt fontosságú, hiszen olyan információkat szerezhetünk meg általa, melyet aztán gyakorlással készség szinten elsajátítva beépíthetünk a mindennapokban.

Milyen előnyökkel jár Etikus ingatlanossá válni?

Példának okáért megbízásokat kell szerezni ahhoz, hogy dolgozni tudjon a közvetítő. Minél több elégedett megbízó ajánlására támaszkodhat ebben, annál könnyebben érheti ezt el. Különösen kezdőként jelent kihívást, ezért számukra igen komoly segítséget nyújt az Etikus ingatlanos tanúsító védjegy. Ha rendelkeznek OKJ-s bizonyítvánnyal és névjegyzési regisztrációval, kérhetik Etikus ingatlanossá válásukat.

A tapasztaltabb ingatlanközvetítő kollégák számára is orrhossznyi előnyt jelent a védjegy. Nem csak hirdetéseikben tüntethetik fel, hanem a nevük és bemutatkozásuk is megjelenik az etikusingatlanos.hu oldalon. Ezzel egy – a megbízók számára megnyugtató – brand áll mögéjük, építi a szakmai ismertségüket.

Ez azonban még nem minden, hiszen az etikusság mellett a képzettség, a tudás és tapasztalat is olyan hívószavak, melyekkel érdemes felvérteznie magát annak az ingatlanos szakembernek, aki átlagon felüli jövedelmet és elégedett megbízókat szeretne.

Az Etikus Ingatlanos Mozgalom ebben is segíti tagjait. Rendelkezésükre bocsát olyan képzéseket, melyeket ők így kedvezményes feltételekkel vehetnek igénybe. Az ott megszerzett tudással pedig sokkal hatékonyabban kezelhetik a rájuk bízott ingatlanok értékesítését.

Milyen tudások megszerzésében segít az Etikus Ingatlanos Mozgalom?

Csak néhány példa a megszerezhető ismeretek közül.

A forgalmi értékbecslés elengedhetetlen ahhoz, hogy a megbízó árait reális keretek közé szorítsuk. Ezzel a saját eredményességünket is garantáljuk. A tárgyalástechnika abban segít, hogy eredményesen győzzük meg a feleket arról, amit szakmailag helyesnek tartunk.

Egy ingatlanhirdetés feladásánál is számtalan képességre lesz szükségünk. A jó minőségű, az ingatlan adottságait kiemelő fotók, videók készítésétől a frappánsan megfogalmazott hirdetésszöveg, mely tartalmaz minden részletet, egyaránt tanulható képességek.

A marketing is hozzátartozik egy ingatlanos feladataihoz. Hiszen egyszerűen feltölteni a hirdetést nem jelent hozzáadott értéket, és a sült galambot is hiába várjuk befektetett energia nélkül. A profin összeállított hirdetést menedzselni kell, használva az ismeretségeket, kapcsolati tőkét. Akár más ingatlanirodákkal, kollégákkal  célirányosan keresni a megfelelő vevőt vagy eladót, akit jó eséllyel érdekelhet az ingatlan. Fontos szűrni is az érdeklődőket, hiszen nem mindenki potenciális vásárló, és nem mindenkinek alkalmas egy adott ingatlan, még ha a fotók alapján beleszeret is.

A jogi ismeretek egy adásvételnél szintén plusz adalékként fűszerezik az ingatlanos szakmai kompetenciáit. Noha egy megbízható és stabil tudással rendelkező ingatlanjogi ügyvéd jelenlétére is szükség lesz a folyamatban.

Ha kiadó ingatlanokkal is foglalkozunk, az üzemeltetés, fenntartás, esetenként a felújítás menetéről is pontos képet kell látnunk, hiszen a megbízónk ránk támaszkodik.

És ez csak néhány példa azokra a megszerezhető képességekre és képzettségekre, melyben az Etikus Ingatlanos Mozgalom segíti tagjait.

Nem beszélve arról a személyes hozzáállásról, mentalitásról, mely hosszú évek sikereinek tapasztalatain alapszik, és bármely területen eredményesebbé teszi az együttműködéseket.

Az Etikus Ingatlanos Mozgalom alapítói olyan emberek, akik saját példájukon keresztül mutatják be ezt a hozzáállást, mellyel egy ingatlanközvetítő – bármennyi ideje tevékenykedik is szakmájában – az élmezőnybe kerülhet.

Vélemény, hozzászólás?

5 + 5 =