You are currently viewing Hogyan támogatják az ingatlanközvetítőket az online portálok? – ingatlan.com

Hogyan támogatják az ingatlanközvetítőket az online portálok? – ingatlan.com

Az Etikus Ingatlanos Mozgalom több hazai ingatlanokkal foglalkozó portált kérdezett meg, hogyan igyekeznek támogatni a jelenlegi helyzetben a közvetítőket. Az ingatlan.com válaszait olvashatjátok.

Kedves Partnerünk!

 

Reméljük, jól vagy. Mivel vészhelyzet van, az egészség a legfontosabb. De azért az sem lényegtelen, hogy üzletileg is túl legyünk ezen az egészen. Sokkal kevesebb az érdeklődő, visszamondják a megtekintést, elhalasztják a személyes találkozókat. Mit lehet tenni ilyenkor? Hogyan éljük túl a következő heteket, hónapokat? Mi van Olaszországban, akik előttünk vannak pár héttel?

Az egyetlen nyerő stratégia az, ha fenntartjuk a folytonos működést, ápoljuk a megbízókkal a kapcsolatot, előkészítjük a vevőkkel, amit lehet, hogy amikor újraindulnak a dolgok, akkor ne kelljen mindent elölről kezdeni. Az nyer, aki felkészül az újraindulásra, folyamatosan hirdet, gyűjti a leadet, új megbízásokat vesz fel. A pánik és a menekülés helyett a nyerő az lesz, aki talpon marad, és nem adja fel!
 

Annak érdekében, hogy a vesztesek a lehető legkevesebben legyenek, a következő intézkedéseket hoztuk:
 

  • negyedéves előfizetések szolgáltatási időtartamát 3 hónapról 6 hónapra növeljük, bármilyen csomag is legyen az előfizetésben. Ez a 2020. március 9-én vagy azt követően megrendelt vagy befizetett csomagokra igaz. Ez a rendelkezés visszavonásig érvényes.
  • Ha március 9 után már megtetted, vagy most hosszabbítod meg negyedéves csomagodat, akkor annak rendelkezésre állását automatikusan hat hónappal hosszabbítjuk meg, nincs teendőd. Ha negyedéves előfizetésed lejárata később esedékes, keresd ügyfélszolgálatunkat, vagy kérj visszahívást, hogy tájékozódhass a hosszabbítás lehetőségeiről.
  • A csomagok havi előfizetéseinek feltételeit nem változtattuk, mert most hosszabb távon kell gondolkozni. Ha havi előfizetésed negyedévesre váltod, a szolgáltatási időtartam ebben az esetben is 6 hónapra növekszik. A váltást az iroda adminisztrátora tudja megtenni a bejelentkezését követően ezen a felületen.
  • Segítségnyújtáshoz kérjük, keresd ügyfélszolgálatunkat a segitunk@ingatlan.com emailcímen vagy a +36 1 237 2060-as telefonszámon.

És most jöjjön néhány piaci infó: 

A telefonszám felfedések 7 napos mozgóátlaga az elmúlt 30 napban 47 százalékkal csökkent, de még így is naponta tízezer érdeklődés van az ingatlan.com-on keresztül. 

Átmenetileg a tranzakciók száma visszaeshet, és egy-egy adásvétel zárása elhúzódhat. Az eddig megismert adatok alapján a veszélyhelyzet ellenére az élet egyelőre nem állt meg az ingatlanpiacon. 

Olaszországban kijárási tilalom van. Ennek ellenére az első pánikhangulat után konszolidálódott a helyzet, és a korábbi forgalom 50%-a körül stabilizálódott a nagy olasz ingatlanportálok látogatottsága. Ez azért van, mert az emberek otthon vannak, és interneteznek, telefonálnak. Arra számítunk, hogy nálunk is ez fog történni. A piacvezető olasz portállal kapcsolatban vagyunk és tanulunk abból, ami ott történik, és ezt természetesen megosztjuk veletek is.

Tervezünk néhány olyan fejlesztést is, amelyek a jelen helyzetben segíthetnek a munkában. Részletekkel majd később jelentkezünk.

A koronavírus megjelenése előtt 2020-ban nagyságrendileg 150 ezer adásvételre számítottunk. Ha a rendkívüli állapot 3 hónapig tart és ez idő alatt a tervezett adásvételek felét a lakosság elhalasztja, akkor a veszélyhelyzet végét követő hetekben-hónapokban a megszokotthoz képest 15-20 ezerrel több adásvételre kerülhet sor. 

A rendkívüli helyzetben azok nyerhetnek, akiknek a hirdetései jelen helyzetben is naprakészek maradnak, és lendületből kapcsolódhatnak be a válságos időszakot követő felélénkülésbe. Ezért hoztuk meg azt a döntést, hogy a következő fél éves időszakban 50 százalékos engedményt biztosítunk a negyedéves előfizetési díjainkból.

A koronavírus miatt bekövetkező piaci változásokról és az általunk kínált lehetőségekről heti hírlevelet indítunk. Ha még nem tetted meg, iratkozz fel hírlevelünkre az ingatlan.com office felületén, bejelentkezés után.

Kitartó munkát és jó egészséget kívánunk:

az ingatlan.com csapata

Vélemény, hozzászólás?

három × 5 =