You are currently viewing Etikus Ingatlanos Interjú: Nagy Gábor

Etikus Ingatlanos Interjú: Nagy Gábor

Mesélj magadról egy kicsit: mióta dolgozol az ingatlanos szakmában?

2020 elején kezdtem el ingatlanértékesítőként tevékenykedni, akkor még az egyik nagyobb hálózat zászlaja alatt. 2021 februárjában pedig kiváltam abból a hálózatból és azóta építem saját üzletemet. Menet közben az MNB képzéseket is elvégeztem, így már az ingatlanvásárlás finanszírozásában is segíthetem az ügyfeleimet. A következő lépés pedig a fizikális iroda megnyitása, mely 2022 év elejére várható.

Mennyire találkozol munkád során az ingatlanosokról kialakult esetleges negatív előítéletekkel és mennyire nehezíti ez meg a munkád?

Sajnos nagyon sokszor találkozom a negatív véleményekkel az ingatlanosokról. Sajnos az is igaz, hogy ezeket nagyrészt magunknak köszönhetjük. Nagyon híg jelenleg a szakma és sok ingatlanos nem rendelkezik megfelelő tudással. A másik része, hogy valóban sok olyan ingatlanos van, aki megkárosítja az ügyfeleket. Én például csak általános szerződéssel dolgozom, ennek köszönhetően sokkal több megbízásom van, mint a környéken dolgozó kollégáknak. Azt tapasztalom, hogy ha elégedett az eladó, akkor hiába próbál a vevő megkerülni (volt már rá példa).

Mit gondolsz, mik azok a tulajdonságok, amikkel egy jó ingatlanosnak
rendelkeznie kell manapság?

Első körben szerintem az, hogy „maradjunk emberek”. Úgy vélem, hogy sikerem egyik fő oka, hogy ingatlanosként is emberek maradjunk. Nyilván kell, hogy a szakmában is otthon legyünk, de nem szeretem, mikor egy időpont csak a szerződés körül forog. Fontos a megjelenés is, de nem feltétlenül kell ma már a pingvin öltözék. Közvetlen, lazább stílusomnak köszönhetően általában könnyebben megnyílnak az emberek és a megbízás felvétele inkább egy kellemes, kötetlen beszélgetés. Én nem attól tartok jónak egy ingatlanost, hogy felveszi a ballagási öltönyét és karótnyelt stílusával előadja, hogy Ő a legjobb a szakmában, úgy hogy egy hete dolgozik benne.

Honnan hallottál először az Etikus Ingatlanos mozgalomról és mi az,
ami megfogott benne?

Az egyik közösségi oldalon láttam a mozgalom hirdetését. A jelenlegi piacon fontosnak tartom, hogy az ügyfelek tudják, kire bízhatják életük legnagyobb vagyontárgyát. Az Etikus Ingatlanos mozgalom pedig pont ezért jött létre.

Miért csatlakoztál a mozgalomhoz?

Egyrészt az oktatások miatt. Ingatlanosként fontos a folyamatos fejlődés. Ha valaki nem fejleszti magát, nem lehet sikeres hosszú távon. A jelenlegi, felgyorsult világban nincs idő folyamatosan képzéseket keresgélni, itt viszont kézhez kapjuk azokat.

A másik ok, amiért csatlakoztam, hogy ugyanazt a nézetet képviseli a mozgalom, amit én is vallok. Nem arról van szó, hogy lehet valaki sikeres ingatlanos, akkor is ha etikusan végzi a dolgát, hanem, hogy hosszú távon csak etikus munkával lehet sikert elérni.

Mit vársz az Etikus Ingatlanos Tanúsító Védjegyhasználatától?

Igazából egy megerősítést az ügyfelek részére, hogy valóban úgy dolgozom, ahogy mondom. A piacot meg kell tisztítani és a védjegy egy olyan eszköz, amellyel kitűnhetek a tömegből. Mindezek mellé pedig garancia az ügyfélnek.

Vélemény, hozzászólás?

tizenegy + 19 =