You are currently viewing Etikus Ingatlanos Interjú: Manhertz Éva

Etikus Ingatlanos Interjú: Manhertz Éva

Mesélj magadról egy kicsit: mióta dolgozol az ingatlanos szakmában?

Pilisvörösváron élek családommal, a környék ingatlanjait kívülről belülről ismerem. Az ingatlan közvetítésre nem munkaként, hanem sokkal inkább hobbiként tekintek.

2009-ben kezdtem egy nemzetközi franchise cég Pilisvörösvári irodájában dolgozni; miután az megszűnt, maradtam a tulajdonosok irodájában, majd 2013-ban az önállóság útjára léptem. Azóta saját irodámban dolgozom, de több kollégával sikeresen működök együtt.

Mennyire találkozol munkád során az ingatlanosokról kialakult esetleges negatív előítéletekkel és mennyire nehezíti ez meg a munkádat?

Sajnos nagyon sok negatívummal találkozom munkám során, amit igyekszem megcáfolni. Sokszor olyan visszajelzést kapok, hogy végre találkoztak egy ingatlanossal, aki felveszi a telefont. Sok olyan kolléga is van, aki erőszakos, arrogáns, nem tiszteli az ügyfeleit.

Szerencsésnek tartom magam, mert én főleg ajánlásból dolgozom, így ügyfeleim könnyebben megbíznak bennem.

Mit gondolsz, mik azok a tulajdonságok, amikkel egy jó ingatlanosnak
rendelkeznie kell manapság?

Legfontosabbnak tartom a pozitív szemléletet, empátiát és a jó kommunikációt. Ezek mellett bírni kell a sok negatív megítélést is, hiszen ez is jelen van az életünkben.

Minden ingatlanosnak naprakésznek kell lenni a saját környékén az ingatlanjairól és helyi építési szabályokat is illik tudni. Továbbá nem árt egy általános tudás ingatlanjogból sem.

Ezen tulajdonságok nélkül nehezen lehet sikeresnek lenni a szakmában

Honnan hallottál először az Etikus Ingatlanos mozgalomról és mi az, ami megfogott benne?

Sándor Viktória hívott meg, hogy csatlakozzak a közösséghez, aminek nagyon örültem mert már korábban is hallottam róla szakmai fórumokon és egy jó kezdeményezésnek tartom.

Számomra mindig is fontos volt a korrekt hozzáállás az ügyfelekhez és az ingatlanos szakmához.

Miért csatlakoztál a mozgalomhoz?

Ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy a korrekten dolgozó ingatlanosok kitűnjenek a többiek közül. Akik látják a védjegyet biztosak lehetnek abban, hogy egy etikus, korrekt ingatlanossal állnak szemben.

Mit vársz az Etikus Ingatlanos Tanúsító Védjegy használatától?

Remélem, hogy nagyobb bizalommal bízzák rám ingatlanjuk értékesítését a tulajdonosok, miután látjuk én egy etikus ingatlanos vagyok!

Vélemény, hozzászólás?

tizenkilenc − 14 =