You are currently viewing 7 Lépés a Sikeres Megbízásokhoz

7 Lépés a Sikeres Megbízásokhoz

A Legjobb Ingatlanügynökök Felkészülési Tippjei – 7 Lépés a Sikeres Megbízásokhoz

A találkozóra való felkészülés kulcsfontosságú, ha ingatlanügynökként sikeres szeretne lenni. Egyszer lehet “bemutatkozni” és ha az nem sül jól el, a megbízás bánhatja. Az alábbiakban bemutatjuk, mire figyelnek a sikeres ingatlanügynökök minden egyes megbízásszerző találkozó előtt. Ezek a tippek nemcsak az önbizalmat növelik, hanem a megbízások zárási arányát is jelentősen javítják.

1. Ismerje a Lakástulajdonost

A profi ingatlanügynökök alaposan felkészülnek a lakástulajdonosokból, akikkel találkozni fognak. Ehhez használhatják a közösségi médiát és a Google-kereséseket, hogy megtudják a közelmúltbeli életeseményeket, munkahelyi változásokat, új hobbikat, vagy bármilyen más releváns információt. Ezek az információk segítenek személyre szabott kapcsolatot kialakítani, ami növeli a bizalmat és a siker esélyét.

2. Ismerje az Ingatlan Történetét

A legjobb ügynökök tisztában vannak az ingatlan történetével, beleértve az önkormányzati előírásokat, az ingatlan korát és műszaki állapotát. Képben vannak a környék adottságaival, előnyével és hátrányával. Ez a tudás professzionális benyomást kelt az eladókban, és növeli az esélyét annak, hogy megbízzák Önt az ingatlanuk értékesítésével.

3. Ismerje a Helyi Piaci Trendeket

A piaci trendek ismerete elengedhetetlen. Tudni illik, hogy növekszik-e vagy csökken a piacon töltött napok száma, hogyan változnak az árak, és hogy mennyi eladó lakás van jelenleg az adott piacon. Az ilyen információk segítségével az ügynökök jobban tudják pozícionálni az ingatlanokat, és magabiztosan tudják prezentálni a potenciális eladóknak a stratégiát. Nem árt ha konkrét, a közlemúltban eladott ingatlannal kapcsolatosan is van tapasztalata, amit megoszt a megbízóval. 

4. Az Összehasonlítható Adatok és Aktív Hirdetések Ismerete

Az ingatlanok árképzésének, pozicionálásának és marketingjének alapja az összehasonlítható lakás eladási adatok és a jelenleg eladó hasonló ingatlanok ismerete. A felkészült ügynökök alaposan tanulmányozzák a közelmúltbeli eladásokat, kutatják a hasonló otthonok eladási tényezőit, és figyelik, hogy a versenytárs hirdetések ára miként mozog. Csökkentik-e avagy növelik a hasonló ingatlanok árát vagy kínálnak e hozzá bármi vevőösztönző ajánlatot. Egy tényeken alapuló árképzési stratégia megosztása az eladóval döntő fontosságú lehet.

5. Egyedi Értékesítési Stratégia 

Mi különbözteti meg Önt a többi ügynöktől? A sikeres ügynökök tudják, hogyan kommunikálják egyedi értékesítési ajánlatukat. Jellemzően nem túl nagy vevői adatbázissal rendelkeznek, professzionális videókat készítenek minden hirdetési ajánlathoz, lenyűgöző home staging munkát végeznek, vagy egyedi marketingtervet kínálnak. A lényeg az, hogy az eladók számára bizonyítsák, hogy miért ők képviselhetik legjobban az adott ingatlant. Fontos, hogy az eladó megértse a közvetítő és nem a cége adja el az ingatlant. Egy jó énmárkával rendelkező ügynök a siker kulcsa lehet. 

6. Marketingterv Az Ingatlanra

A legjobb ügynökök konkrét és világos marketingtervvel érkeznek a találkozókra. Nemcsak elmondják az eladónak, hogyan fogják értékesíteni az otthont, hanem meg is mutatják. Példákat hoznak korábbi sikereikből, hirdetésekből, közösségi média posztjaikból. A találkozóra teljesen felkészülten érkeznek, bemutatva a marketingtervet, amely világos képet ad a lakástulajdonosnak a várható lépésekről. Ne feledje, ügynökként Önnek ez a munkája, azonban a lakás tulajdonosa, lehet életében előszór csinál ilyet, így eleve fél a változástól. Minden információ biztonságot jelenthet. 

7. Saját Értékük és Határaik Ismerete

Egy sikeres ügynök tudja, mit ér, és mit nem hajlandó megtenni. Nem szabad például csökkentett jutalékkal vállalni egy megbízást, ha az nem előnyös az üzleti érdekek szempontjából. Az ügynököknek meg kell tanulni nemet mondani, hiszen nem lehet mindenki az ügyfelünk. Az önismeret és a határok meghúzása elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszú távon sikeresek legyünk.

Az ingatlanügynökök felkészültsége önbizalmat ad, ami az eladók bizalmát is erősíti. Ha az eladók látják, hogy az ügynök szakértő és jól felkészült, nagyobb valószínűséggel bízzák rájuk ingatlanuk értékesítését. A felkészültség növeli a sikert, a sikeres ügynök pedig vonzza a megbízásokat. 

Vélemény, hozzászólás?

4 + 4 =