You are currently viewing Rádiós interjú Osadcow Gergellyel, az Etikus Ingatlanos Mozgalom Etikai Bizottságának tagjával

Rádiós interjú Osadcow Gergellyel, az Etikus Ingatlanos Mozgalom Etikai Bizottságának tagjával

Rádiós interjú Osadcow Gergellyel, az Etikus Ingatlanos Mozgalom Etikai Bizottságának tagjával

2019.08.26. 17:10 és 17:30 közt Osadcow Gergely, Etikus Ingatlanos Mozgalom Etikai Bizottságának tagja válaszolt a Hit Radióban feltett kérdésekre a budapesti lakás eladásokkal kapcsolatosan egy telefonos interjú keretein belül.

Az adás a hitradio.hu honlapon hallgatható, a teljes adás az alábbi linken érthető el:

https://drive.google.com/file/d/1Orw5DfXHV6SUZdQUqCs6zgAiwIFfWR7l/view

Osadcow Gergely az alábbi kérdésekre válaszol:

  • Hogy mindenki számára világossá váljon a jelenlegi folyamat először is tisztázzuk magát a jelenséget melyet lakaspiaci boomnak neveznek. Egészen pontosan mit is takar ez a kifejezés?
  • Már három éve folyamatosan csökken a budapesti tranzakciószám, miközben az országos folyamatosan növekszik. A kormány emellett rengeteg család támogatási programot vezet be ám ez sem elég ahhoz hogy a lakás eladások száma növekedjen a fővárosban. Mi állhat emögött?
  • A sikeres tranzakcióhoz szükséges az hogy a kereslet és a kínálat találkozzanak egymással, ezek szerint a fővárosban ez nem történik meg míg vidéken igen. A kínálati oldalon a kevés minőségi fővárosi lakás és az egyre élénkebb vidéki lakáspiac adhat erre magyarázatot, míg a keresleti oldalról a budapesti befektetői kereslet alábbhagyása és a vidéki ingatlanok iránt megnőtt érdeklődés is okozhatja ezt az ellentétes folyamatot. Mi a véleménye erről?
  • Mit gondol hogyan lehetne megváltoztatni ezt a helyzetet? Milyen lehetséges megoldások vannak ennek a problémának a megoldására?

Vélemény, hozzászólás?

6 − hat =