You are currently viewing Etikus Ingatlanos Interjú: Salgó Miklós

Etikus Ingatlanos Interjú: Salgó Miklós

Mesélj magadról egy kicsit: mióta dolgozol az ingatlanos szakmában?

2003 óta dolgozom mint ingatlanközvetítő és értékbecslő Dunakeszin és tágabb körzetében ( Göd, Fót, Vác,  Vácrátót, Mogyoród, Erdőkertes, Őrbottyán, Veresegyház és Budapest IV., XIII. kerülete).

Mennyire találkozol munkád során az ingatlanosokról kialakult esetleges negatív előítéletekkel és mennyire nehezíti ez meg a munkádat?

Sajnos aránylag gyakran találkozom negatív előítéletekkel az ingatlanközvetítőkkel kapcsolatban.

Mit gondolsz, mik azok a tulajdonságok, amikkel egy jó ingatlanosnak rendelkeznie kell manapság?

Az ügyfelek egy része még mindig úgy véli, hogy az ingatlanos nem is dolgozik, csak felveszi munka nélkül a jutalékot. Sokan nem tudják, hogy az ingatlanközvetítői munka jóval bonyolultabb. A számtalan fizetős és nem fizetős internetes reklámfelületen való megjelenítés és aktualizálás mellett a folyamatos kapcsolattartás az ügyfelekkel, a képek és szövegek állandó karbantartása, a folyamatos keresés, az érdeklődők előzetes szűrése, tanácsadás a tulajdonosoknak és az érdeklődőknek egyaránt.

Arra sem gondolnak sokan, hogy az ingatlanközvetítő az aki mindkét fél elvárásait ismeri, és ennek következtében sokszor jobb árat tud „kiharcolni”, mintha az eladó egyedül próbálja az eladást kézben tartani.

Azt gondolom a jó ingatlanos ismérve:

  • szakmai háttér
  • emberismeret
  • empatikus képesség
  • kommunikatív készség

Honnan hallottál először az Etikus Ingatlanos mozgalomról és mi az, ami megfogott benne?

Az Etikus Ingatlanos mozgalomról szakmai körökben és az interneten hallottam, és azért csatlakoztam a mozgalomhoz, hogy szakmáról kialakított sztereotípiák eltüntetésében amennyire tőlem telik részt vállaljak.

A védjegy használatáról, amennyiben be tud szivárogni a köztudatba, ugyanezt várom el.

Vélemény, hozzászólás?

kettő + tizenkilenc =