You are currently viewing Etikus Ingatlanos Interjú: Salgó Miklós

Etikus Ingatlanos Interjú: Salgó Miklós

Mesélj magadról egy kicsit: amikor elkezdtél érdeklődni e szakma iránt, mi fogott meg benne, és mióta dolgozol ezen a területen? Van esetleg olyan megbízás, ami különösen izgalmas volt számodra? mesélnél róla kérlek?

2003-ban vizsgáztam az ingatlanközvetítési képesítést adó tanfolyamon, ahová voltaképpen véletlenül kerültem, korábbi vállalkozásom jövője nem látszott felhőtlennek.

Még a tanfolyam alatt kaptam lehetőséget a szakmában való elhelyezkedésre és nagy elánnal ugrottam fejest a munkába.

Olyan jók voltak a visszajelzések a vevői, eladói és a munkáltató oldaláról is, hogy ez hatalmas motivációt adott a továbblépéshez, ami az önálló iroda alapításához vezetett.

Mennyire találkozol munkád során az ingatlanosokról kialakult esetleges negatív előítéletekkel és mennyire nehezíti ez meg a munkádat?

Van esetleg egy jó történeted arról, hogy hogy tudtad megfordítani ezt a helyzetet, és egy bizalmi kapcsolatot kiépíteni, sikerrel zárva a megbízást?

Az ingatlanosokról kialakult negatív előítéletekkel az utóbbi néhány évben találkoztam, köszönhetően az annak idején egyre nagyobb számban feltűnő, képzettség és szakmai háttér nélküli un. „táskás” ingatlanosokkal.

Nehéz ezt a helyzetet pozitív irányba fordítani, de a szakmai háttér, az empátia, az emberismeret, a konfliktuskezelő képesség segít benne.

Ezek a tulajdonságok nélkülözhetetlenek a jó ingatlanközvetítői munkához.

Munkád során mennyire fontos az internet, a közösségi média, vagy inkább a hagyományos csatornák, hirdetések és személyes megkeresések és ajánlások híve vagy?

Ma már elengedhetetlen a közösségi média, az internet használata, de a személyes megkeresések,  ajánlások is ugyanilyen fontosak.

Honnan hallottál először az Etikus Ingatlanos mozgalomról és mi az, ami megfogott benne? Szerinted a Csapat mit tud az ügyfeleknek nyújtani, amit más nem?

Az Etikus ingatlanos mozgalomról 2 – 3 éve hallottam először,

bár már régen éreztem szükségét, hogy fel kéne már vállalni azt a nem kis feladatot, hogy a vevők és eladók megszabaduljanak az ingatlanközvetítőket érintő, lassan már szinte beidegződött negatív sztereotípiáktól.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

hat + tíz =