You are currently viewing Etikus Ingatlanos Interjú: Puky Dóra

Etikus Ingatlanos Interjú: Puky Dóra

Mesélj magadról egy kicsit: amikor elkezdtél érdeklődni e szakma iránt, mi fogott meg benne, és mióta dolgozol ezen a területen?

Nyolc éve csatlakoztam egy budapesti irodához, ahol átestem a tűzkeresztségen és nagyon hamar megszerettem a szakmát. Kevés dologhoz hasonlítható sikerélmény a sikeres értékesítés, a megelégedett, hálás ügyfelek köszönete. Három év után váltottam, öt éve dolgozom a ceglédi EURÓPARTNER irodánál.

Mennyire találkozol munkád során az ingatlanosokról kialakult esetleges negatív előítéletekkel és mennyire nehezíti ez meg a munkádat? Van esetleg egy jó történeted arról, hogy hogy tudtad megfordítani ezt a helyzetet, és egy bizalmi kapcsolatot kiépíteni, sikerrel zárva a megbízást?

Naponta találkozom a negatív előítéletekkel, amik sajnos sokszor nem alaptalanok. Természetes, hogy minden tisztességes ingatlanosnak megnehezíti a munkáját. Nem kellemes dolog mások inkorrekt magatartását magyarázni, illetve elhatárolódni tőlük. Sok történetem van, de egy bemutatkozás alkalmával nem lenne szerencsés bármelyiket is kiemelni, de nagyon jóleső érzés amikor egy – egy sikeres értékesítést követően a mérleg nyelve pozitív irányba lendül át.

Mit gondolsz, mik azok a tulajdonságok, amikkel egy jó ingatlanosnak rendelkeznie kell manapság? Munkád során mennyire fontos az internet, a közösségi média, vagy inkább a hagyományos csatornák, hirdetések és személyes megkeresések és ajánlások híve vagy?

Elsősorban magas szintű szakmai ismeretekre van szükség és ezeket az ismereteket jól kell tudni kommunikálni. Meggyőződésem, hogy a mi szakmánk két alappillére a szakmai hozzáértés és a bizalom. Az internet és a közösségi média ma már nélkülözhetetlen a hatékony értékesítés érdekében, de a személyes kapcsolat legalább olyan fontos.

Honnan hallottál először az Etikus Ingatlanos mozgalomról és mi az, ami megfogott benne? Szerinted a Csapat mit tud az ügyfeleknek nyújtani, amit más nem?

Az Etikus Ingatlanos mozgalomról először a jelenlegi cégvezetőmtől hallottam, aki célul tűzte ki, hogy az iroda minden értékesítője a mozgalom tagja legyen.

Miért csatlakoztál a Mozgalomhoz?

Azért csatlakoztam mert egyetértettem a mozgalom deklarált céljaival.

Mit vársz az Etikus Ingatlanos Tanúsító Védjegy használatától?

Azt várom, hogy egyszer eljön az idő, amikor rangot jelent a szakmában a védjegyet birtokolni….

Vélemény, hozzászólás?

húsz − egy =