You are currently viewing Etikus Ingatlanos Interjú: Majoros Zsoltné

Etikus Ingatlanos Interjú: Majoros Zsoltné

Etikus Ingatlanos Interjú: Majoros Zsoltné – E heti Etikus Interjúnkban Majoros Zsoltné válaszol kérdéseinkre. Fogadjátok szeretettel. 

Mesélj magadról egy kicsit: mióta dolgozol az ingatlanos szakmában?

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Miskolcon élek. A cégünket 2007-ben alapítottuk. A konkrét munka 2008-ban indult el, sajnos a gazdasági válság idejében. Ezáltal megtanultam a kitartó, kemény munkát. Nehéz időszak volt, de cégünk folyamatos fejlődést tudott mutatni. Miskolc belvárosában igényes irodában tudjuk fogadni ügyfeleinket. 

Mennyire találkozol munkád során az ingatlanosokról kialakult esetleges negatív előítéletekkel és mennyire nehezíti ez meg a munkádat?

Sajnos jellemzően lehet ezzel találkozni, a szakma eléggé felhígult.  Olyan emberek is végzik ezt a tevékenységet, akiknek se végzettségük, se emberi tisztességük nincs meg ehhez. Ezek rombolják a hírnevünket. Mivel több mint 10 éve dolgozom ingatlanosként, ezért nagyrészt ajánlások által dolgozom. Ha mégis szembe találom magam egy negatív véleménnyel, akkor sem ijedek meg, mert a lelkiismeretem tiszta és bátran szembe nézek a kételkedőkkel. Akik pedig inkorrekt módon nyilvánítják ki a véleményüket, azokra sajnos nem tudok több időt szánni.

Mit gondolsz, mik azok a tulajdonságok, amikkel egy jó ingatlanosnak rendelkeznie kell manapság?

Nagyon fontos természetesen a végzettség. Akkor tud hiteles lenni az ember, ha profi a szakmában. Szükségesnek tartom a folyamatos szakmai fejlődést. A megjelenés, a pontosság és a magabiztosság teszi teljessé a képet.
Az én hitvallásom szerint, nem csak a kereskedelmi tevékenység a fő szempont, hanem a segítségnyújtás az embereknek! Az ügyfeleink egyik legnagyobb értéküket, az otthonukat bízzák ránk. Ennek fényében úgy gondolom akkor növök fel ehhez a feladathoz, ha teljes mértékben tiszteletben tartom ezt és e fő szempont alapján végzem a munkámat. Az emberi oldal ugyanolyan fontos. Tehát emberség, empátia, segítőkészség, tisztelet mások irányában, becsületes munka és a profizmus ami kell, hogy áthassa ezt a munkát. 

Honnan hallottál először az Etikus Ingatlanos mozgalomról és mi az, ami megfogott benne?

A MIOSZ honlapján, illetve hírlevelükből olvastam róla. Nagyon vágytam már egy ilyen mozgalomra, ahol meghatározott leírt elveket és irányokat betartva dolgozhatok.

Miért csatlakoztál a mozgalomhoz?

Az említett negatív vélemények miatt fontos, hogy nyíltan, ellenőrzött formában tudjak kiállni a kételkedők elé. Bátran vállalva, hogy igen: én ingatlanos vagyok! Etikus Ingatlanos!

Mit vársz az Etikus Ingatlanos Tanúsító Védjegy használatától?

Felelősségvállalást saját magamért is és a szakma képviseletéért is. Az aktuálisan felmerülő problémákról tudjunk beszélni más irodák kollégáival is. Hasznos rendezvényeket, képzéseket. Remélem, hogy a szakma számára természetes lesz ehhez a mozgalomhoz való csatlakozás. Együtt hatékonyabban tudjuk építeni és erősíteni az Ingatlanos szakma jövőjét.

Etikus Ingatlanos Interjú: Majoros Zsoltné

Majoros Zsoltné elérhetőségei:

Email: majoros.ildiko1@gmail.com

Telefonszám: +36/30-535-7946

Vélemény, hozzászólás?

négy − kettő =