You are currently viewing A bérbeadás buktatói, miért érdemes szakértőhöz fordulni ???

A bérbeadás buktatói, miért érdemes szakértőhöz fordulni ???

Mikor jó befektetés a bérbeadás, avagy a bérbeadás buktatói!

 

Megtakarítással rendelkező magánszemélyként mindenkiben felmerül a kérdés, vajon hogyan lehet a legjobban kamatoztatni az összegyűjtött pénzt. A lehetőségek közül sokan választják egy kiadásra szánt zuglói ingatlan megvásárlását, hiszen abból lehet a leggyorsabban haszonra szert tenni.

Azért előtte nem árt egy kis tervezés, nehogy a kezdeti szép remények gyorsan rémálommá váljanak és a remélt nyereségből durva ráfizetés legyen! 

Érdemes tehát már az elején zuglói ingatlan szakértő segítségét kérni, mert a befektetésre szánt ingatlan kiválasztásánál is vannak olyan fontos szempontok, amelyeket figyelembe kell venni, különben nem lesz elérhető a kívánt haszon. 

  • Fontos például a lakás elhelyezkedése, beosztása, állaga, műszaki és esztétikai állapota és nem utolsó sorban bútorozottsága, felszereltsége.

Ha megvan a lakás, akkor jön a neheze! 

  • Megtalálni azt a bérlőt, akiről feltételezzük, hogy megbízható, pontosan fog fizetni és vigyáz a lakás állapotára. Ezt elsőre nem könnyű megállapítani, mert a potenciális bérlőjelöltek először mindig a szebbik oldalukat mutatják, sőt igyekeznek elérni, hogy a bérbeadó már az első találkozáskor bizalmába fogadja őket. Sajnos ezzel tudnak később a legjobban visszaélni és a bérbeadóknak nem kellemes a korábban kedvelt bérlővel konfliktusba keveredni. 

A megfelelő bérlő kiválasztásában is segíthet a tapasztalattal, emberismerettel rendelkező zuglói szakértő, aki tárgyilagosan, kizárólag szakmai szempontok alapján tud dönteni.

  • Aztán jön a bérbeadás jogi része, a bérleti szerződés! Sajnos még mindig találkozunk olyan esetekkel, amikor pórul járt bérbeadó vagy bérlő kéri segítségünket, de kérdésünkre, hogy mi van a bérleti szerződésben, azt felelik, hogy: – Ja, azt nem írtunk! Csak kézfogással, szóban állapodtunk meg! – Vagy, ha le is írtak valamit, azzal nem lehet rendezni a problémát.

Súlyos hiba, ha a felek nem kötnek bérleti szerződést, de az sem mindegy, hogy milyet. Megfelelő bérleti szerződés nélkül a nem fizető bérlőt csak hosszú pereskedés után lehet kitenni a lakásból, aki addigra tetemes, behajthatatlan bérleti díj- és rezsi tartozást halmozhat fel. 

Bérbeadással, lakás kezeléssel foglalkozó irodánk komoly tartalommal rendelkező bérleti szerződéssel rendelkezik, amely a közjegyzői nyilatkozattal együtt (erről később még bővebben olvashat oldalunkon) megbízható jogi védelmet nyújt a bérbeadó és bizonyos esetekben a bérlő számára is.

De nézzük azt az esetet, amikor megvan a megfelelő lakás, benne a tökéletes bérlővel, aki pontosan fizeti a bérleti díjat és a rezsit, a lakás mindig rendben van, ez megnyugtató. De…!

Egyszer csak a bérlőnek anyagi nehézségei támadnak, csúszik a bérleti díjjal, vagy csinál egy kiugróan magas rezsi számlát, amit nem tud kifizetni, esetleg komoly kárt okoz a lakásban, amit nem ismer el hibájának, stb. Számtalan probléma akadhat, amit csak konfliktussal és a vele járó idegeskedéssel lehet megoldani. A legkellemetlenebb, ha végül fel kell mondani a bérlőnek, ami egy komoly stresszhelyzet, ha a bérlő nem akar kiköltözni.

Számtalan problémás helyzet adódhat, melyekből most csak néhányat említettünk meg.

Ha Ön ezt az egyébként jól jövedelmező befektetést választja, akkor tájékozódjon bérbeadással és lakáskezeléssel foglalkozó irodánkban.

Vélemény, hozzászólás?

8 + 18 =