You are currently viewing Etikus Ingatlanos Interjú: Tóth Róbert

Etikus Ingatlanos Interjú: Tóth Róbert

Mesélj magadról egy kicsit: mióta dolgozol az ingatlanos szakmában, miért szereted ezt a szakmát, mi a motivációd, és fő érdeklődés területed?

Amióta a munkaerő piacra léptem, folyamatosan a kereskedelem területén (élelmiszer kereskedelem és vendéglátás) dolgoztam cégtulajdonosként.
40 éves koromban újra nősültem és elhatároztam, hogy felszámolom a vendéglátó üzleteimet, hogy egy nyugodtabb, biztonságosabb életet tudjak biztosítani a leendő családomnak (van, ami meg is valósult ebből! 😊).
Ezért elhatároztam, hogy az ingatlan értékesítés az, amivel foglalkozni akarok.
2003-ban végeztem el az OKJ képzést a FÜTI Omega Kft-nél, mint ingatlanközvetítő és értékbecslő. Azóta dolgozom a szakmában.
Természetesen a kezdeti lépések nem voltak olyan egyszerűek és egyértelműek, aminek gondoltam, de a kollégák, akikkel közben megismerkedtem és jó munkakapcsolatot ápoltam, önzetlenül segítettek nekem, megosztották velem a tapasztalataikat.
Úgy érzem, hogy így húsz év után már magabiztosan tudom végezni ezt a kihívással teli, de nagyon szép szakmát. Természetesen a folyamatos képzés ennyi idő után is szükségszerű, mivel a piac és az értékesítési módszerek folyamatosan változnak.
Vallom, hogy annak fáj legjobban a változás, aki ellenáll neki.

A motivációm elsősorban az, hogy segítsek az embereknek megtalálni álmaik otthonát vagy ideális befektetési lehetőségét. Nagy örömmel tölt el, amikor ügyfeleim elégedetten távoznak, és tudom, hogy a közreműködésemmel hozzájárultam életük egy fontos döntéséhez. Emellett a stabil és biztonságos jövedelem, amit az ingatlan értékesítés nyújt, lehetővé teszi számomra, hogy gondoskodjam családomról, és támogassam őket a legjobb képességeim szerint.

Fő érdeklődési területem a lakóingatlanok értékesítése. Az évek során sokat tanultam a piacon, és ezeket a tapasztalatokat szeretném kamatoztatni, hogy segítsem ügyfeleimet a legjobb döntések meghozatalában. Mindig arra törekszem, hogy naprakész legyek a legújabb piaci trendekkel és értékesítési módszerekkel kapcsolatban, hiszen csak így lehetek igazán sikeres ebben a dinamikusan változó iparágban.


Mennyire találkozol munkád során az ingatlanosokról kialakult esetleges negatív előítéletekkel és mennyire nehezíti ez meg a munkádat?

Az ingatlanközvetítőkkel kapcsolatos negatív előítéletekkel időnként találkozom munkám során. Magyarországon – mint sok más országban – az ingatlanközvetítőkkel szemben néha bizalmatlanság, illetve a szakma értékének alábecsülése jelentkezik. Ennek több oka is lehet, például a tapasztalatlan vagy kevésbé etikus közvetítők által okozott rossz benyomások, illetve a közvetítői díjak mértéke.

Ez a helyzet bizonyos mértékben nehezíti a munkámat, mivel sok esetben a kezdeti kapcsolatfelvétel során többletenergiát kell befektetnem abba, hogy bizalmat építsek az ügyfelekkel és meggyőzzem őket arról, hogy én és a szakma értékét képviselő társaim szakszerű és megbízható szolgáltatást nyújtunk. Emellett a piac dinamikája és a verseny is arra kényszerít, hogy folyamatosan képezzem magam és javítsam szolgáltatásaim minőségét, hogy kiemelkedjek a tömegből és sikeres legyek ebben a szakmában.

Ezen előítéletek legyőzése érdekében igyekszem mindig a legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtani, és folyamatosan építeni a jó hírnevemet. A korábbi ügyfeleim pozitív visszajelzései és ajánlásai segítenek abban, hogy új ügyfelek is megbízzanak bennem. Azt vallom, hogy az átláthatóság, az őszinteség és a professzionalizmus elősegíti a bizalom kiépítését és hosszú távú, sikeres üzleti kapcsolatok kialakítását.

 

Van esetleg ezzel kapcsolatban olyan kiemelkedő élményed és ügyfélkezelési módszered, amely már több megbízást is sikerre vitt?

A legfontosabb, amit alkalmazok az ügyfélkezelés során, az a személyre szabott hozzáállás és az ügyfelek igényeinek pontos megértése. Minden ügyfél más és más, így a sikeres együttműködés érdekében fontos, hogy rájuk szabjam a kommunikációt és a szolgáltatásokat.

Egyik kiemelkedő élményem egy olyan ügyféllel kapcsolatos, aki kezdetben bizalmatlan volt az ingatlanközvetítőkkel szemben, és nem akart közvetítői díjat fizetni. Ráadásul az általa keresett ingatlan nagyon specifikus elvárásoknak kellett megfeleljen. A sikeres együttműködés érdekében időt és energiát fektettem a bizalom kiépítésébe, személyre szabott módon kezeltem az ügyfelet és szorosan együttműködtem vele a keresési folyamat során. Az ügyféllel rendszeresen tartottam a kapcsolatot, tájékoztattam a keresés állásáról, illetve az általam talált lehetőségekről. Az átlátható kommunikáció és az őszinte visszajelzések segítettek abban, hogy az ügyfél egyre inkább megbízzon bennem.
Végül sikerült megtalálni a tökéletes ingatlant, és az ügyfél nagyon elégedett volt a közös munka eredményével. A sikeres tranzakció után az ügyfél ajánlásokat adott nekem, amelyek további ügyfeleket és megbízásokat hoztak számomra.

Ez az élmény rámutatott arra, hogy a személyre szabott ügyfélkezelés és a kitartó munka meghozza gyümölcsét, és a bizalom kiépítése hosszú távon eredményeket produkál.
A sikeres keresést követően a saját családi házának az eladásával, valamint a hitelfelvétel ügyintézésével is engem bízott meg.

 

Mit gondolsz, mik azok a tulajdonságok, amikkel egy jó ingatlanosnak rendelkeznie kell manapság? Mennyire fontos az internet, a közösségi média, vagy inkább a személyes megkeresések és ajánlások híve vagy?

A jó ingatlanközvetítőnek manapság számos tulajdonsággal kell rendelkeznie ahhoz, hogy sikeres lehessen a piacon. Íme néhány fontos tulajdonság, amelyeket érdemes figyelembe venni:

Szakmai tudás: Egy jó ingatlanközvetítőnek naprakésznek kell lennie a piaci trendekkel és az ingatlanjogokkal kapcsolatban, valamint értenie kell az értékbecslést és a finanszírozási lehetőségeket.

Kommunikációs készség: Az ügyfelekkel való hatékony kommunikáció elengedhetetlen. Egy jó közvetítőnek képesnek kell lennie arra, hogy egyértelműen és meggyőzően közvetítse az információkat, valamint meghallgassa és értelmezze az ügyfelek igényeit és aggodalmait.

Empátia és személyre szabott ügyfélkezelés: Az ügyfelek igényeinek megértése és az együttérzés kulcsfontosságú a sikeres együttműködéshez.

Szervezőkészség és időgazdálkodás: Az ingatlanközvetítőknek sokszor több ügyet is párhuzamosan kell kezelniük, ezért fontos, hogy képesek legyenek hatékonyan szervezni és priorizálni a feladatokat.

Tárgyalási készség: A jó közvetítőnek képesnek kell lennie tárgyalni a legjobb feltételeket ügyfelei számára, mind az eladó, mind a vevő oldalán.

Az internet, a közösségi média és a digitális eszközök használata manapság elengedhetetlen az ingatlanközvetítők számára. Ezek a platformok lehetővé teszik, hogy szélesebb közönséghez juttassuk el ingatlanhirdetéseinket, valamint lehetőséget adnak az ügyfelekkel való kapcsolattartásra.

Ugyanakkor a személyes megkeresések és ajánlások továbbra is nagyon fontosak a szakmában. A jó hírnév és az elégedett ügyfelek által adott ajánlások hozzájárulnak ahhoz, hogy új ügyfeleket szerezzünk és hosszú távú, sikeres üzleti kapcsolatokat alakítsunk ki.

Összességében tehát mind a digitális eszközök használata, mind a személyes kapcsolatok kiépítése és fenntartása fontos a jó ingatlanköz.

 

Honnan hallottál először az Etikus Ingatlanos mozgalomról és mi az, ami megfogott benne? Szerinted a Csapat, hogy tudja legjobban megkülönböztetni magát a piacon, és mit tudunk az ügyfeleknek nyújtani, amit más nem?

Először az interneten, egy szakmai fórumon hallottam az Etikus Ingatlanos mozgalomról. Azonnal felkeltette az érdeklődésemet, mivel a célja egy olyan közösség létrehozása, ahol az ingatlanközvetítők együttműködnek, megosztják a tapasztalataikat és a legjobb gyakorlatokat, valamint elköteleződnek az etikus és szakszerű munkavégzés mellett.

Az Etikus Ingatlanos mozgalom megfogó elemei közé tartozik a folyamatos képzés és a szakmai fejlődés, az ügyfelek érdekeinek maximális figyelembevétele, az őszinte és átlátható kommunikáció, valamint a magas színvonalú szolgáltatások nyújtása.

Szerintem a Csapat legjobban úgy tudja megkülönböztetni magát a piacon, ha határozottan és következetesen képviseli az Etikus ingatlanosok értékeit és normáit. Emellett fontos, hogy a mozgalom tagjai együttműködjenek egymással és folyamatosan fejlesszék szakmai tudásukat.

Az ügyfelek számára az Etikus Ingatlanos Csapat olyan értéket tud nyújtani, amit mások nem: a bizalomra épülő, személyre szabott és szakszerű ügyfélkezelést. A Csapat tagjai hosszú távú, sikeres üzleti kapcsolatokra törekednek, és mindig az ügyfelek érdekeit helyezik előtérbe. Emellett a mozgalom egy erős, összetartó közösséget képvisel, amelyben az ügyfeleknek lehetőségük van kapcsolatokat építeni és bővíteni hálózatukat.

Az Etikus Ingatlanos Csapatnak az a célja, hogy az ingatlanos szakma megítélését pozitív irányba mozdítsa el, és ezáltal még több ügyfél számára tegye vonzóvá az ingatlanközvetítőkkel való együttműködést.

 

Miért csatlakoztál újra a mozgalomhoz? Mit vársz az Etikus Ingatlanos Tanúsító Védjegyhasználatától? Milyen ügyfél visszajelzéseid vannak, amikor erről beszélsz, vagy megmutatod nekik a kártyád?

Szinte az alapítással egy időben csatlakoztam az Etikus ingatlanos mozgalomhoz. Kíváncsiság és próba képen pár évvel ezelőtt hoztam egy olyan döntést, hogy csatlakozom egy három betűs hálózathoz. Az itt eltöltött két év alatt nem nézték jó szemmel, hogy egy másfajta mozgalomhoz is tartozom, ezért kiléptem.
Amint újra egymagam kezdtem dolgozni, újra a mozgalomhoz csatlakoztam, mert hiszek az Etikus Ingatlanos mozgalom céljaiban és értékeiben. A közösség és a közös elköteleződés az etikus munkavégzés, a folyamatos szakmai fejlődés és az ügyfelek érdekeinek előtérbe helyezése mellett nagyon vonzó számomra. Úgy gondolom, hogy a mozgalomhoz való csatlakozás hozzájárul a szakmai hitelességem növeléséhez és lehetőséget ad arra, hogy egy olyan közösség tagja legyek, amely hasonló értékeket és célokat képvisel.

Az Etikus Ingatlanos Tanúsító Védjegyhasználatától elsősorban azt várom, hogy erősítse a szakmai hitelességemet és növelje az ügyfelek bizalmát irántam. A védjegy egyfajta garancia arra, hogy etikus, szakszerű és személyre szabott szolgáltatást nyújtok ügyfeleim számára.

Az ügyfelek visszajelzései általában pozitívak, amikor a védjegyről beszélek vagy megmutatom nekik a kártyámat. Sokan értékelik, hogy egy olyan szervezet tagja vagyok, amely az etikus munkavégzést és a magas színvonalú szolgáltatásokat helyezi előtérbe. A védjegy gyakran megkönnyíti az ügyfelekkel való kapcsolatfelvételt és bizalmat épít, ami hosszú távon elősegíti a sikeres üzleti kapcsolatok kialakulását.

Összességében úgy gondolom, hogy az Etikus Ingatlanos mozgalomhoz való csatlakozás és a Tanúsító Védjegy használata előnyökkel jár mind a szakmai fejlődés, mind az ügyfelekkel való kapcsolatok szempontjából.

 

Vélemény, hozzászólás?

négy × 4 =