Etikus Ingatlanos interjú: Havas Hanna

Etikus Ingatlanos interjú: Havas Hanna

Etikus Ingatlanos interjú: Havas Hanna

E heti interjúnkban Havas Hanna válaszol kérdéseinkre. Fogadjátok szeretettel!

Mesélj magadról egy kicsit: mióta dolgozol az ingatlanos szakmában?

Jelenleg egy 3 tagú kis ingatlaniroda, a Hanna Ingatlan keretében működöm. Munkám során a tanácsadástól a birtokbaadásig teljeskörű szolgáltatást nyújtok. Könyvtáros, irodavezető és könyvesbolt-vezető múltammal sok hasznos tudást összeszedtem az évek során, főleg a kommunikáció terén. 6 éve, egy aktuális költözésem adta a tippet, hogy ebben a szakmában helyezkedjem el, mert imádtam lakásokat nézegetni. Gyorsan beleszerettem a hivatásomba, ami az első perctől sok örömet és sikert hozott az életembe.

Megvalósult egy álmom, szeretem a munkámat! Imádom a tanulást, a kihívásokat és a változást is. Itt a rendmániámnak is hasznát veszem, s élvezem, hogy magas a mérce.  Ezt a munkát nekem találták ki!

Mennyire találkozol munkád során az ingatlanosokról kialakult esetleges negatív előítéletekkel és mennyire nehezíti ez meg a munkádat?

Lehet, hogy meglepő, de nekem megkönnyíti a munkámat az ingatlanosokról kialakult negatív kép. (Sajnos ez nem előítélet legtöbbször, hanem tapasztalat.) Ügyfeleim panaszaiból, saját rossz tapasztalataimból hamar megtanultam, hogy mit kell másképp csinálni.

Szerintem vagy nagyon jó kép él az ingatlanközvetítőkről, vagy nagyon rossz. Aki már találkozott szakmáját magas szinten művelő kollégával, az máskor is ingatlanközvetítőt vesz igénybe, nagy valószínűséggel ugyanazt a személyt. Aki eddig csak rosszba botlott, az boldogan használja ki a különbséget, ha az élet eléhozza.

Mit gondolsz, mik azok a tulajdonságok, amikkel egy jó ingatlanosnak rendelkeznie kell manapság?

Csak a profizmusra van igény véleményem szerint. S ez nem csak tulajdonságokat, hanem állandóan növekvő, az új kihívásokra választ adó szakmai tudást is magában foglal. Szakmai tudás alatt első sorban kommunikációt értek, mert akármilyen jogi, műszaki, stb. tudásod lehet (sőt, kell hogy legyen, de ez csak az alap), azt hitelesen is kell kommunikálni.
A tisztelet alapja sok kis apró kőből rakódik össze: megbízhatóság, naprakészség, korrektség, pontosság, precizitás, emberség.

Honnan hallottál először az Etikus Ingatlanos mozgalomról és mi az, ami megfogott benne?

Sándor Viktória, mint az Etikai Bizottság tagja, kérésemre közvetített köztem s egy volt együttműködő partnerem között. Azonnal megtetszett az elkötelezettsége, az elhivatottsága, s az álma, ami az én magas igényességemmel találkozott.

Miért csatlakoztál a mozgalomhoz?

Specializálódni akartam. De sem területileg, sem típusonként nem akartam elkötelezni magam. Mivel mióta ebben a szakmában dolgozom, kézről kézre adják az ügyfeleim a névjegyem, s úgy alakult, hogy 13. kerületi ingatlanközvetítőből bizalmi ingatlanközvetítő lettem: ingatlanjaim szerte a városban vannak.

Ingatlantípusonként sem válogatok. A termőföldektől a többszázmilliós üzlethelyiségekig mindent adtam már el, nemcsak lakásokat.

Sokat gondolkoztam korábban azon, hogy milyen irányba specializálódjak, s arra jutottam, ha etikai és szakmai szempontból minőségi szolgáltatást nyújtok, ezzel nagy igényt elégíthetek ki. Hogy létrejött az Etikus Ingatlanos Mozgalom, s ez tudomásomra jutott, természetes volt, hogy azonnal csatlakozom. Tehát Etikus Ingatlanossá specializálódtam.

Mit vársz az Etikus Ingatlanos Tanúsító Védjegy használatától?

A védjegy egy fontos jogi eszköz, de önmagában csak egy eszköz. Annyit fog érni, amennyit mi, Etikus Ingatlanosok mögé teszünk, a személyiségünkkel, a munkánkkal.

Etikus Ingatlanos interjú: Havas Hanna

Havas Hanna elérhetőségei

Telefon: +36 30 838 6668
Email: hanna.ingatlan@gmail.com
Honlap: hanna.ingatlan.com 
jo.ingatlankozvetito.com

Vélemény, hozzászólás?

egy × 5 =